El Ministeri de Sanitat ha fet públiques les dades sobre l’afectació del coronavirus a Espanya en les darreres 24 hores. En les xifres publicades aquest dimecres s’hi aprecia un augment dels contagis del 3%, situant-se ja en els 177.633 a tot l’Estat. Hi ha, però, un lleuger descens de la xifra de morts: en les últimes hores se n’han produït 523, un total de 18.579 des de l’arribada de la pandèmia a Espanya. Pel que fa a les altes ja són més de 70.800, un 5% més que dimarts.

PUBLICITAT

A Catalunya hi ha més de 36.500 positius i són 3.756 les defuncions des de l’inici de la crisi sanitària.

Estudiants de la URV creen webs amb recursos educatius per als nens i nenes confinats. 70 futurs mestres d’Educació Infantil han ideat un centenar d’activitats per a infants de 2 a 6 anys al web “La canalla es queda a casa. També s’han dissenyat jocs virtuals al web “Aprenem jugant a casa”.

Actes solidaris en estat d’alarma. La Guardia Civil de Tarragona trasllada material sanitari i de protecció als centres hospitalaris de Reus i el Vendrell. I pel que fa a l’ANC de Valls ja ha donat les primeres 1.000 mascaretes d’ús no sanitari a l’Ajuntament, que les distribuirà pels barris. A més, les voluntàries cosidores ja n’estan preparant 1.000 més, que quan estiguin a punt l’Assemblea posarà a disposició de la ciutadania de manera gratuïta a través dels comerços.

L’Ajuntament de Montblanc suspèn de les Festes de Sant Maties i el festival Brickània 2020 per la crisi del coronavirus. I a Alcover, el Convent de les Arts ajorna tota la programació prevista pels mesos de març, abril i maig i reubica les sis actuacions pendents a la tardor, a parir del mes d’octubre.

L’Ajuntament de Vila-rodona anima a tots els veïns i veïnes a decorar els balcons per aquest 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi. Del 20 al 26 d’abril proposen dibuixar una rosa, un llibre o un drac amb els materials que es tinguin a casa i penjar-ho als balcons o finestres. També s’anima a compartir fotografies a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordialaVila.

El Centre Cívic de Valls inicia les activitats d’aquest nou trimestre a través de les seves xarxes socials. De moment, la programació inclou 33 activitats al llarg del mes d’abril que van des d’espectacles familiars, fins a tallers de cuina, o activitats esportives. Depenent de la situació es reprendrà l’activitat presencial durant el maig o se seguirà oferint la programació a través de les xarxes socials.

PUBLICITAT