Al Camp de Tarragona s’han confirmat dinou morts i 46 casos nous, la qual cosa eleva a més d’un miler la xifra acumulada de positius. D’aquests, 238 persones es troben ingressades, 50 de les quals a l’UCI. Segons informa el departament de Salut s’han comptabilitat 18 morts al Camp de Tarragona, elevant a 161 el nombre d’acumulats.

PUBLICITAT

A Catalunya els morts s’han doblat amb el nou recompte de Salut que ara incorpora les defuncions a hospitals, residències, centres sociosanitaris i domicilis. Des de l’inici de la pandèmia han perdut la vida 7.097 persones. Pel que fa als positius Salut n’ha confirmat més de 39.000.

Dir també que des de la Conselleria de Salut s’ha anunciat que es distribuiran 99 ecògrafs  per Catalunya amb l’objectiu de diagnosticar les pneumònies. Dues unitats d’aquests aparells arribaran a Tarragona i 8 a les terres de l’Ebre. Al maig s’haurà fet ja el repartiment a l’atenció primària. La consellera Alba Vergés explica que s’estan començant a reprogramar algunes activitats urgents al marge del coronavirus que no poden esperar més.

El govern català posa en marxa una línia de subvencions per al sector turístic. Aquesta mesura consisteix en una aportació de 2.500 euros per a cada professional autònom o microempresa que desenvolupi activitats a establiments d’allotjament turístic.

El curs escolar s’acabarà al juny però hi podrà haver activitats de reforç a l’estiu. El govern espanyol i les comunitats pacten que tots els escolars passin de curs com a norma general i que la repetició sigui “l’excepció”. Han acordat que el curs no s’allargui més enllà del juny. No obstant es podran realitzar activitats de reforç durant l’estiu combinades amb activitats lúdiques i esportives.

La URV recull i dona portàtils als escolars que ho necessiten. Els primers vuit equips s’han lliurat als Serveis Socials Municipals de Valls per a alumnes perjudicats sense recursos informàtics a casa. Les persones que vulguin donar un portàtil, poden posar-se en contacte amb la URV Solidària o amb la plataforma Labdoo, que destinarà els equips on més convingui.

L’Ajuntament de Tarragona estima que deixarà d’ingressar uns 10 MEUR degut a la crisi del coronavirus. Una part important vindrà de la pròpia caiguda de l’activitat econòmica i productiva. Des del consistori s’ha anunciat un nou paquet de mesures. Hi haurà 300.000 euros en incentius econòmics al petit comerç, especialment pel pagament del lloguer i també estímuls al món cultural.

PUBLICITAT