Espanya registra un repunt de morts per coronavirus en 24 hores amb 551 nous casos i supera les 19.000 defuncions. També puja el nombre de contagiats, 5.183 en un dia i la xifra s’enfila fins als 182.816. El Ministeri de sanitat espanyol encara no ha canvia el mètode per comptabilitzar les defuncions, com ja ha fet Catalunya.

PUBLICITAT

Les proves diàries de coronavirus es triplicaran al territori català. La consellera de Salut, Alba Vergés, explica que s’estan fent unes 4.000 proves PCR al dia i l’objectiu és arribar als 12.000 testos diaris en les properes setmanes. Les proves es fan majoritàriament als casos greus, a sanitaris i a les residències.

El govern espanyol anuncia una renda mínima vital a partir del maig. Es presentarà aquest dijous i l’executiu de coalició calcula que beneficiarà prop d’un milió de famílies.

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona amplia l’horari d’atenció telefònica a tots els seus centres arran la situació d’emergència sanitària derivada de l’epidèmia del coronavirus. L’atenció telefònica serà de les 9 del matí a les 8 del vespre, de dilluns a divendres.

Pimec reclama una desgravació fiscal per la despesa en EPI. La patronal de la petita i mitjana empresa considera que cal ajudar fiscalment els empresaris a assumir aquest cost extraordinari, imprescindible per a la represa econòmica. Demana una desgravació especial a l’impost de societats i a l’IRPF per a les empreses i autònoms que adquireixin els equips.

El Port de Tarragona injecta més de 5 milions d’euros als seus proveïdors en el primer mes per la crisis del Covid19. L’acció que ha dut a terme el Port ha permès injectar liquiditat a les empreses proveïdores .

Montblanc convoca del 17 al 26 d’abril el setè concurs d’Instagram de la Setmana Medieval de Sant Jordi des del confinament. Es farà en base a fotografies antigues de totes les edicions de la festa, des de 1987 a 2019. L’Associació Medieval engega altres accions a les xarxes socials durant aquests dies com el concurs de dibuix, a penjar el domàs de la Setmana medieval al balcó o vestir-se d’època el 23 d’abril.

Valls acollirà una campanya especial de donació de sang el divendres dia 24, al Pavelló Joana Ballart. Les donacions podran fer-se de 10 a 14 i de 16 a 20 hores. Cal reservar hora a donarsang.gencat.cat.

I acabem dient que el Club Excursionista Trail Tarraco posa en marxa l’acció solidària ‘Roses i somriures’. Una iniciativa per regalar roses a treballadors i pacients dels hospitals de Tarragona per Sant Jordi. Des del dissabte passat ja s’han recollit diners per adquirir més d’un miler de roses.

PUBLICITAT