Segons el recompte d’aquest matí, a l’Estat s’han registrat en 24 hores 585 defuncions, que deixa el balanç en 19.478. Pel que fa a contagis, en 24 hores s’ha produït 5.252 nous positius, elevant el total a 188.068.

PUBLICITAT

La Conselleria de Salut de Catalunya ha anunciat que fins al proper 8 de maig es realitzaran 27.000 tests de Covid-19 tant a interns com a professionals de les residències d’ancians, de salut mental i de discapacitat, tinguin o no símptomes del virus.

La Generalitat treballa perquè els menors puguin sortir al carrer en un període màxim de 10 dies Serien sortides limitades en el temps i per franges horàries i els majors de tres anys haurien de portar mascaretes.

Des del 16 de març l’Ajuntament de Cambrils ha derivat 159 noves famílies a la Xarxa de Distribució d’Aliments per fer front a la urgència social sorgida arran de la pandèmia. Aquesta xifra suposa un augment del 57% de les derivacions a la Creu Roja i Càritas, que actualment distribueixen aliments a 436 famílies.

L’Ateneu CoopCamp programa un calendari de tallers en línia davant la situació d’emergència actual, per tal que les entitats de l’economia social i solidària puguin reorientar les seves estratègies i els seus productes i serveis. Totes les formacions són gratuïtes i es realitzaran a través de la plataforma Zoom. Els interessats a participar s’han d’inscriure a la web de CoopCamp.

L’Ajuntament de Tarragona desinfecta tres residències i el Pavelló del Serrallo. Es tracta de les residències de gent gran Les Alzines i Sanitas i la de discapacitats de Sant Salvador. Dir també que la Generalitat ha intervingut la residència Nostrallar dels Pallaresos. El grup STS assumeix provisionalment la direcció i gestió de l’equipament, que es manté sota investigació judicial.

Els teatres de Reus reprogramen les seves cartelleres. Es preveu que al Teatre Bartrina es recuperi la programació entre l’octubre d’enguany i el març del 2021. Al Teatre Fortuny s’ha reubicat part de la programació entre finals de setembre i novembre.

Tarragona treballa per obrir els mercadets el divendres 24 d’abril. L’empresa municipal Espimsa impulsa una nova mesura per reactivar el mercat de Torreforta.

PUBLICITAT