L’estat d’alarma es prorrogarà fins al 9 de maig i a partir del 27 d’abril els nens podran sortir al carrer. Així ho anunciava dissabte el president Sánchez. Pel que fa al procés de desescalda, el Ministre de Sanitat, Salvador Illa destaca que l’atenció primària tindrà un paper clau per la detecció precoç dels casos i aïllar-los.

PUBLICITAT

La Generalitat presenta aquest dilluns el seu pla de desconfinament basat en 5 etapes, testos massius i un passaport d’immunitat. Un pla però que no el podrà aplicar sense el vistiplau del govern espanyol.

Avui dilluns les farmàcies de Catalunya repartiran les mascaretes entre la ciutadania, de la partida de 14 milions anunciada pel Govern. Els farmacèutics temen aglomeracions per adquirir mascaretes i avisen que per ara només en dispensaran una per persona. Des del govern fan una crida per a que només vagin a recollir-les les persones que les necessitin, ja que arriben de manera gradual, i recomanen que els col·lectius vulnerables demanin a algú altre que els hi vagi a buscar.

Pel que fa a dades. El canvi en els paràmetres de recompte per part de Salut eleva a 283 els morts per coronavirus a la demarcació de Tarragona. El total de positius confirmats s’eleven a 1.539. També hi ha més de 4.800 casos sospitosos. A Catalunya, la pandèmia eleva a 8.200 els morts. En total, hi ha 42.610 persones diagnosticades. Si es compten els casos possibles, hi ha 69.837 persones més que tindrien la malaltia. La dada positiva és que ja hi ha més de 20.000 altes.

Demanen fer el test de coronavirus als residents d’un centre d’acollida de menors de Tarragona. La Mercè aïlla quatre residents, dos dels quals amb símptomes.

Editorials del Camp de Tarragona ajornen la publicació de novetats a l’expectativa del Dia del Llibre. La facturació vinculada a Sant Jordi suposa fins a un 40% del negoci de tot l’any.

L’Institut Andreu Nin fabrica equips de protecció per a hospitals i altres centres de la demarcació. L’institut vendrellenc col·labora en la impressió de viseres de protecció i suports de mascaretes amb tecnologia 3D i en la donació de material sanitari.

PUBLICITAT