Nova jornada amb descens de morts de coronavirus a Espanya. La xifra se situa en 399 defuncions en les últimes 24 hores. El total de morts supera els 20.800. Pel que fa al nombre de contagis, se superen ja els 200.000 amb un augment en les últimes hores de 4.266. Les altes també continuen creixent i se situen a les 80.587 arreu de l’Estat.

PUBLICITAT

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, afirma que els centres obriran al setembre per iniciar el proper curs però reconeix que no està clar quan podran començar la feina lectiva. Pel que fa a l’actualitat, no descarta poder tornar a les aules abans de juny, com tampoc que no es pugui fins al setembre. La conselleria publicarà també aquest dilluns indicacions precises sobre formació professional i altres ensenyaments.

Cau el sistema informàtic a les farmàcies catalanes en el primer dia de repartiment de mascaretes. Fins al moment de la incidència s’havien dispensat unes 100.000 unitats. Tot i això, la presència de gent a les farmàcies ha estat menor de l’esperada per la pluja que cau arreu del país.

Més de 6.500 autònoms han sol·licitat l’ajut d’entre 100 a 2.000 euros que ofereix el Govern català. El Departament de Treball estudia ampliar la línia i fer-la complementària amb rebre la prestació estatal. Segons el conseller Chakir El Homrani, la conselleria ja ha resolt el 41% de les peticions i començarà a transferir 2.500 ajuts aquesta mateixa setmana.

L’ajuntament de Tarragona promou una campanya de donacions a la protectora d’animals. Es necessiten productes com tovalloles, mantes i llet per a cadells, que es recolliran els dimarts i dijous. Les persones que vulguin fer donacions han de contactar amb el telèfon: 600 497 887.

Alcover adquireix material informàtic per valor de 4.000 € i el dóna a l’Escola Mare de Déu del Remei i a l’Institut Fonts del Glorieta per lluitar contra la bretxa digital. A partir d’avui el consistori entregarà aquest material a les famílies amb dificultats perquè tots els escolars puguin mantenir una activitat acadèmica adequada.

La Biblioteca Municipal de l’Espluga de Francolí organitza la lectura de contes en veu alta per part d’alguns infants del club de lectura i poder celebrar, a distancia, la Diada de Sant Jordi. A partir d’avui i fins divendres es llegirà cada dia una història que serà emesa pel sistema de pregons de l’Espluga, a les 13h.

I per acabar recordar-vos que si teniu infants a casa podeu animar-los a que facin dibuixos per al personal sanitari, assistencial i d’emergències. Es poden enviar a l’adreça santjordi@valls.cat.

PUBLICITAT