A partir de diumenge, 26 d’abril, els nens i nenes menors de 14 anys podran sortir de casa per anar a passejar. Al cap de setmana el Ministre de Sanitat Salvador Illa concretarà sota quines condicions es faran aquests passejos dels menors. Pel que fa als adolescents entre 14 i 18 anys podran sortir sense acompanyament.

PUBLICITAT

El govern espanyol limita el preu de les mascaretes a 96 cèntims. La mesura serà revisable i es pren per evitar abusos en un producte molt demandat aquestes últimes setmanes.

Com cada matí repassem les últimes dades referents al coronavirus. Les comarques de Tarragona sumen 20 morts i 33 casos nous. En total hi ha 1.722 casos positius confirmats i 321 morts. Respecte als casos sospitosos la demarcació registra un total de 5.821. A Catalunya, 404 nous morts registrats per les funeràries eleven la xifra global de defuncions a 8.845. Pel que fa als positius s’eleven a 44.793. Si se sumen als sospitosos la xifra total és de més de 122.000 persones afectades.

El govern espanyol aprova un nou paquet de mesures fiscals per relaxar i ajornar el pagament d’alguns impostos a empreses i autònoms. També amplia la cobertura dels ERTOs, i recomana que es mantingui el teletreball durant dos mesos més, com a mínim.
La Generalitat també ha aprovat un nou paquet d’ajudes econòmiques. Es permet demanar l’ajornament del lloguer a empreses i particulars que estiguin pagant directament a l’administració pública.

Dow Chemical i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona han arribat a un acord de col·laboració que permet al centre sanitari disposar de més recursos en la seva activitat diària enfront d’aquest virus. Concretament, l’aportació de Dow anirà destinada a la compra d’equips de tecnologia i de protecció individual per ser usats per part del personal sanitari.

Pel que fa a successos el conductor d’una furgoneta moria ahir dimarts en un accident a l’N-240 a l’Espluga de Francolí. L’home no duia cordat el cinturó i ha topat contra la tanca per causes que s’investiguen.

I acabem parlant del temporal de pluges que ha causat el desbordament del cabal del riu Gaià al seu pas pel terme municipal d’Aiguamúrcia. L’ajuntament del municipi tallava ahir dimarts la carretera d’accés al nucli urbà per tal de mitigar els efectes del desbordament. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la pluja anirà desapareixent però es mantindrà la nuvolositat durant tota la jornada d’avui.

PUBLICITAT