Repunt de contagis i de morts en les últimes 24 hores a Espanya. Segons xifres publicades aquest matí pel Ministeri de Sanitat, s’han registrat 435 morts més i 4.221 nous contagis. La xifra de víctimes mortals supera els 21.100. Des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 208.389 casos positius. Pel que fa als pacients recuperats ja són gairebé 86.000. A Catalunya hi ha 43.802 casos confirmats, segons el recompte del Govern espanyol.

PUBLICITAT

Pel que fa al Camp de Tarragona, cal parlar de les residències de la gent gran. Salut ha reconegut 23 morts a la Nostrallar dels Pallaresos. Pel que fa a Valls, la residència Alt Camp ha confirmat el primer cas positiu de coronavirus. L’afectat es troba al Pius Hospital per a rebre atenció sanitària. A hores d’ara els residents es troben confinats a les seves habitacions com a mesura de prevenció i s’ha procedit a realitzar testos a tots els residents i professionals.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, afirma que quan reobrin les escoles catalanes s’haurà de garantir la distància social entre alumnes i entre aquests i el professorat. Ho ha dit en una compareixença telemàtica al Parlament, on ha afegit que això obligarà a prendre mesures diferents per etapes educatives i tipus d’ensenyament. També assegura que s’establiran mesures d’higiene i descontaminació abans d’obrir els centres, i mentre estiguin oberts.

El Museu de Valls s’adhereix al Museum quiz a casa, el joc confinat dels museus d’art de Catalunya. La plataforma, impulsada per diversos museus, ofereix preguntes i curiositats sobre el patrimoni cultural dels centres d’art catalans. S’hi pot accedir clicant a l’adreça web www.museumquizacasa.org.

L’Ajuntament del Morell convida els establiments del municipi a unir-se a una aplicació de comerç online. A través de l’app “Del mercat a casa”, els comerços i professionals podran oferir els seus productes i serveis.
Una iniciativa similar, per fomentar el consum de proximitat, s’ha posat en marxa a Reus. La plataforma digital compradesdecasa.cat està impulsada per la Cambra de Comerç i compta amb la col·laboració de diferents ajuntaments. L’últim en sumar-s’hi ha estat el de Cambrils.

El Teatret del Serrallo omple les cases de màgia amb la ‘Marató de Contes’ de Sant Jordi Virtual. La marató s’ha posat en marxa aquest dimecres a les 11 i clourà a les 17 hores a les xarxes oficials del teatre tarragoní.

Valls acollirà una campanya especial de donació de sang. Serà aquest divendres al Pavelló Joana Ballart. Els interessats poden reservar hora al web donarsang.gencat.cat.

PUBLICITAT