Pedro Sánchez preveu un desconfinament lent a partir de la segona quinzena de maig. Ha advertit que es faran passos endavant i endarrere, segons com evolucioni l’epidèmia del coronavirus.

PUBLICITAT

Mentrestant a Espanya hi ha hagut un repunt de defuncions per Covid-19. Han mort 435 persones. D’altra banda, el percentatge de gent que ha superat la malaltia ja és d’un 41 per cent més de les que s’han encomanat.

Els pacients amb coronavirus ocupen el 68 per cent de les UCI habilitades a Catalunya. Hi ha 122 residències classificades com a complexes i 25 com a crítiques.

Educació preveu iniciar la preinscripció la segona quinzena de maig. El conseller Josep Bargalló ofereix un grup de treball als diputats per abordar el programa de reconstrucció educativa.

Endesa dona gas i llum de manera gratuïta al Fèlix Hotel com a espai medicalitzat per ajudar a pal·liar la Covid-19. Fèlix Hotel és el primer hotel de la província que dona suport a l’emergència sanitària que es beneficia del Pla de Responsabilitat Pública.

Les festes majors de Valls i Reus, pendents de les mesures de desconfinament. Tot i que pengen d’un fil, de moment encara no s’ha optat per la suspensió.

El Museu de Valls s’adhereix al Museu Quiz, el joc confinat dels museus de Catalunya. La plataforma, impulsada per diversos museus, ofereix preguntes i curiositats sobre el patrimoni dels centres d’art catalans.

PUBLICITAT