Catalunya viu avui la diada més atípica de la història. Les xarxes socials i els balcons agafen protagonisme per a celebrar la diada des del confinament.

PUBLICITAT

Valls despertarà els Dracs de forma virtual i celebrarà el Sant Jordi a les xarxes. A les dotze del migdia el canal de Youtube de l’Ajuntament emetrà la cançó per despertar els dracs. Valls també comptarà amb un concurs de fotografies sobre Sant Jordi, lectures en veu alta, una marató de llegendes i contalles o espectacles familiars per youtube.

A Montblanc també se celebrarà el Sant Jordi confinat. Els montblanquins penjaran fotos amb els seu vestits medievals per celebrar Sant Jordi i la biblioteca publicarà un vídeo amb recomanacions per aquesta diada.

A Reus, durant tot el dia l’Ajuntament emetrà a les xarxes socials els vídeos que han fet arribar els autors locals, i dels quals ja n’hi ha una quarantena. I a Tarragona, el Club Trail Tarraco repartirà avui dijous 2.200 roses entre els centres sanitaris de la ciutat.

I a tot això, em de seguir parlant de la Covid-19 un dia més, però amb dades esperançadores. Nova davallada pel que fa a nous contagis i noves defuncions a les comarques de Tarragona. Segons ha informat el Departament de Salut, aquest dimarts es van registrar 14 nous casos positius i tan sols 1 defunció al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. D’aquesta manera, les xifres totals acumulades són de 1.736 casos positius confirmats i 322 morts. També cau el volum de persones ingressades als hospitals, 175 al Camp de Tarragona, i per tant baixa la pressió hospitalària. Al territori ja hi ha 6.000 positius.

El Congrés ha aprovat, per àmplia majoria, la tercera pròrroga de l’estat d’alarma fins al 9 de maig amb dures crítiques de l’oposició. El president Pedro Sánchez assegura que el desescalament serà lent perquè ha de ser segur i començarà a mitjans de maig. Ja avisa que hi haurà avanços i retrocessos.

Les farmàcies tarragonines ja han dispensat més de 66.400 mascaretes. Segons informa el Col·legi Oficial de Farmacèutics, la gran demanda ha provocat la sobrecàrrega del sistema de recepta electrònica. Es va arribar a 150 sol·licituds de dispensació de mascareta per segon en la primera jornada, el passat dilluns, fet que va generar problemes informàtics.

La celebració a final de juny de les festes majors de Sant Joan a Valls, i Sant Pere a Reus, penja d’un fil a causa de la crisi sanitària. L’Ajuntament de Valls té a punt la programació de la festa major però encara no ha decidit si la cancel·la, l’ajorna o la celebra. La decisió es prendrà en funció de l’evolució de la crisi sanitària i del pla de desconfinament que s’implementi en les pròximes setmanes. La situació és similar a Reus que podria celebrar Sant Pere al setembre, per Misericordia.

PUBLICITAT