El govern espanyol explica els requisits per a la sortida dels nens menors de 14 anys al carrer, a partir de diumenge. Els nens i les seves famílies podran sortir acompanyats d’un adult i amb un màxim de tres nens amb qui convisquin. Les sortides podran ser d’una hora diària entre les nou del matí i les nou de la nit. Els menors no es podran allunyar més d’un quilòmetre del seu domicili i podran córrer, anar en patinet i fer exercici. No serà obligatori l’ús de mascareta.

PUBLICITAT

Moment de parlar de xifres. Espanya registra 440 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, que eleven el total a 22.157. Segons les dades d’aquest dijous, el nombre de casos nous continua pujant i el total de positius des de l’inici de l’epidèmia supera els 213.000. Quant als professionals sanitaris ja són més de 34.00o els contagiats. La dada positiva es que les persones curades ja superen les 89.200. Madrid és la comunitat amb més contagis, seguida de Catalunya amb 44.892 positius i 4.343 defuncions.

Els Teatres de Valls ajorna la seva programació per l’allargament de l’estat d’alarma. Aniran informant puntualment de les noves dates reprogramades, així com de tots els possibles nous canvis.

Els caçadors demanen fer batudes urgents davant l’augment de danys al camp per animals salvatges durant el confinament. Cabirols, conills i porcs senglars malmeten fruiters i vinyes a diferents punts del territori

Roses i senyeres als balcons i lectures en veu alta protagonitzen un Sant Jordi de confinament. Les trobades amb escriptors ompliran durant tot el dia d’avui les xarxes socials per celebrar Sant Jordi. Les editorials i les llibreries estan duent a terme activitats perquè els autors puguin estar en contacte amb els seus lectors.

El Gremi d’Editors preveu un Sant Jordi al juliol “amb moltes proteccions” que no evitarà pèrdues anuals de fins un 50%. L’objectiu de la Cambra del Llibre és contribuir a què el màxim d’empreses del sector puguin tornar a aixecar la persiana un cop s’acabi l’estat d’alarma.

Dir també que la Creu Roja de Tarragona reparteix llibres entre les famílies de la ciutat, apropant la cultura a grans i petits i que l’Àrea d’Infantil i Pediatria de l’Hospital Joan XXIII han omplert l’entrada de roses, per fer un «gran homenatge a tots els pacients i un reconeixement a l’esforç de tot el personal que estan a primera línia per combatre la Covid-19.

PUBLICITAT