El nombre de morts registrats per les funeràries a Catalunya arriba als 9.186, amb 136 noves defuncions aquest dijous, segons el Departament de Salut. Són 69 menys que a l’últim balanç. Fins ara s’han detectat 46.629 casos positius, mentre que n’hi ha més de 87.000 de possibles. La xifra global supera els 133.800.
Al Camp de Tarragona, sis nous morts però amb mig centenar d’altes hospitalàries. Actualment hi ha 155 persones ingressades. Tot i que la xifra de positius segueix creixent i ja supera els 6.200, cada vegada hi ha menys càrrega als hospitals tarragonins. En el que portem de pandèmia, 291 persones han mort al Camp de Tarragona.

PUBLICITAT

El Gremi de Llibreters constata poques vendes en un Sant Jordi “trist” però amb la “festa” de juliol a l’horitzó. El sector viu una diada més positiva del que esperava gràcies al contacte que ha mantingut amb els lectors. I pel que fa als floristes, han venut més de 500.000 roses i doblen les previsions en una Diada atípica. El gremi es mostra satisfet perquè no s’han pogut distribuir més flors a causa del confinament.

Reus reprendrà dilluns les obres municipals aturades per la crisi del coronavirus. El consistori dona llum verda a la construcció del centre social el Roser i seguirà amb el projecte de la Boca de la Mina.

Els mercadets dels barris de Tarragona comencen a reobren avui divendres. Els primers en retornar a l’activitat seran el de Sant Salvador i el de Sant Pere i Sant Pau. Per la seva banda, dissabte es tornarà a posar en funcionament el mercadet de Torreforta i el mercadet de Bonavista. A les reobertures s’aplicaran estrictes mesures de control per garantir que els mercadets es duguin a terme amb totes les garanties higièniques.

I per acabar, aquest matí estarem pendents del parlament perquè avui divendres vota els primers pressupostos de la Generalitat des del 2017. El Govern ja preveu modificar-los per atendre les conseqüències del coronavirus.

PUBLICITAT