136 nous morts registrats per les funeràries eleven la xifra global de defuncions per coronavirus a Catalunya a 9.186. Al Camp de Tarragona hi ha 1.583 positius i 4.692 sospitosos. D’altra banda, a les Terres de l’Ebre hi ha 187 confirmats i 1.542 sospitosos.

PUBLICITAT

Sanitat farà una reunió amb les Comunitats Autònomes aquest divendres per debatre la fase de desescalada. La trobada es basarà en la capacitat assistencial, la vigilància de l’epidèmia, la detecció precoç i les mesures de protecció.

El PSC de Valls presenta un pla de xoc per afrontar les conseqüències de la Covid-19. Ho farà mitjançant la presentació d’una moció que es debatrà al pròxim ple previst pel pròxim dimecres 29 d’abril. La portaveu socialista, Rosa Maria Ibarra, creu que en aquests moments de dificultat es vol sumar en positiu perquè tan sols els interessa deixar enrere el tsunami provocat pel virus quan més aviat millor i ajudar a la gent a peu de carrer.

L’acabament de la millora de la C-51 s’endarrereix per culpa de la Covid-19. En un principi estava previst que estigués realitzada l’estiu d’enguany però ara les previsions és que l’obra estigui acabada més tard.

Un estudi apunta que viure en un entorn rural afavoreix el benestar mental de les persones grans. En les zones urbanes hi ha més risc de patiment emocional per dificultats econòmiques o baix nivell educatiu.

Les llibreries valoren la resposta massiva de la gent després d’un Sant Jordi confinat. Alguns dels llibres d’autors locals més demanats han estat Teoria del gall de Margarida Aritzeta, Café con Mostaza de Francesc Aguillo o el Timbaler del Bruc de Roger Roig i Hugo Prades.

PUBLICITAT