Tres morts i setze nous positius per coronavirus al Camp de Tarragona en les últimes 24 hores. Salut informa que no s’ha produït cap alta durant la jornada de dissabte en els hospitals de la demarcació.

PUBLICITAT

Espanya registra 288 defuncions per coronavirus en les últimes 24 hores, la xifra més baixa des del 20 de març. El nombre d’altes diàries (3.024) supera amb escreix per tercer dia consecutiu el de nous contagis (1.729).

Nens i nenes omplen els carrers de les comarques de Tarragona en el primer dia de desconfinament de menors de 14 anys. Després de sis setmanes d’aïllament, els infants tornen a gaudir dels carrers arreu de l’Estat.

A Catalunya, especialment a Barcelona, la sortida de les criatures ha generat aglomeracions. S’han registrat denúncies en places i passeigs marítims. Moltes famílies han sortit al complet al carrer, sense respectar la restricció que diu que només pot fer-ho un adult.

A partir del 2 de maig es podrà passejar i fer activitat física al carrer. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, explica que si la situació evoluciona en un sentit positiu es permetrà fer aquest tipus d’activitats, sempre seguint les normes de sanitat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, afirma que s’està consolidant el descens. També diu que les decisions del govern han beneficiat a totes les comunitats autònomes.

Catalunya supera els 94.500 ERTO des de l’inici de la crisi i la xifra d’afectats s’enfila a 694.000. 207 empreses presenten un expedient temporal i es detecten 1.811 treballadors afectats més en les darreres hores.

Els Bombers troben un 33 per cent més de persones mortes a casa durant el confinament respecte l’any passat. Creu Roja alerta que la majoria de casos són d’avis que viuen sols i que han perdut el contacte social.

PUBLICITAT