El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquesta tarda en una compareixença que la desescalada es farà en 4 fases, per províncies i la nova normalitat podria arribar a finals de juny. La fase 0 començarà el 4 de maig a tot el territori amb l’obertura d’alguns locals amb cita prèvia.

PUBLICITAT

El mateix Sánchez també ha anunciat que s’ha aconseguit doblegar la corba de propagació . El president de l’executiu ha asseverat que es comença a entreveure el desenllaç de l’epidèmia.

El curs escolar no es reobrirà fins al setembre. Es contempla l’obertura excepcional d’alguns centres per a conciliar la vida familiar i laboral.

Cinemes, teatres i auditoris reobriran amb menys capacitat en, aproximadament, quatre setmanes. La primera fase inclou l’obertura dels restaurants de menjar per emportar.

Es limitaran els desplaçaments entre províncies per evitar contagis. Això no significa que per motius laborals els ciutadans no es puguin desplaçar.

La demarcació de Tarragona té més de 52.000 treballadors afectats per ERTO. El sector serveis segueix sent el més perjudicat amb gairebé mig milió de treballadors temporalment a l’atur.

Preocupació als organismes d’ocupació del Camp de Tarragona per la retallada del 55 per cent decretada per l’Estat. Les entitats no entenen que amb un escenari de més atur es quedin sense recursos per ajudar a la gent a trobar feina.

S’estudia reobrir el mercat de la fruita i verdura a Valls amb mesures de seguretat. Es treballa amb la intenció que torni a funcionar a partir d’inici o meitat del mes de maig.

PUBLICITAT