Avui coneixerem quin es el pla de desconfinament del govern espanyol que començaria aquest dissabte 2 de març quan es permetrà sortir a fer esport i a passejar. La Moncloa es planteja fer servir unitats de població petites, com les comarques o subcomarques. El govern també estudia organitzar les sortides per franges horàries després de la petició de les autonomies.

PUBLICITAT

Pel que fa a xifres referents a coronavirus, a les comarques del Camp de Tarragona hi ha 321 morts, 87 dels quals s’han produït a les residències de gent gran. Fins el moment la Regió Sanitària del Camp ja porta uns 7.200 positius. A destacar les altes de les darreres 24h, 108, xifra rècord en un mateix dia. Ja se n’han donat unes 700 a les nostres comarques des de l’arribada de la pandèmia.

Pel que fa a Catalunya ja ha superat els 50.000 casos de coronavirus confirmats amb una prova diagnòstica. A més, hi ha més de 100.000 casos possibles d’infecció, amb símptomes. El total de defuncions als hospitals s’eleven a les 5.769 persones.

La 3a EcoFira del Camp de Tarragona, organitzada pel Grup de Consum La Bajoca, se celebrarà de l’1 al 3 de maig a les xarxes socials. El perfil d’Instagram @grupconsumlabajoca acollirà directes i recollirà vídeos d’activitats. Com a novetat d’aquesta tercera edició trobem la venda directa i el segell de la Generalitat.

L’Ajuntament de Tarragona i el sector turístic centren els seus esforços a atraure el turisme de proximitat i desestacionalitzar la temporada. Així s’ha acordat en la Taula Estratègica de Turisme d’ahir dilluns. també s’ha decidit potenciar la imatge de destí segur amb protocols higiènics i sanitaris als establiments i flexibilitzar l’ocupació de terrasses durant els mesos de desconfinament.

Ahir a la tarda es produïa una fuita de gas natural, sense conseqüències, a la planta de BASF de la Canonja. Els bombers de l’empresa i del Parc Químic van aturar la fuita interna, segons informa Protecció Civil.

El Port de Tarragona anuncia noves mesures per reactivar el sector logístic i portuari. Aquestes mesures econòmiques, de més de 25 MEUR, consistiran en injectar liquiditat, ajornar pagaments i rebaixar taxes d’ocupació, entre d’altres. Les grans obres portuàries que estan en marxa, com la construcció de la nova terminal de creuers al Moll de Balears, no s’aturaran.

PUBLICITAT