Nou repunt de contagis i morts per coronavirus a Espanya, en les últimes 24 hores. Així, el darrer dia s’han registrat 2.144 nous contagis i 325 nous morts, segons dades fetes públiques aquest dimecres pel Ministeri de Sanitat. Els casos de coronavirus a Espanya s’eleven 212.917 i les defuncions totals s’eleven a 24.275 persones.

PUBLICITAT

Divuit municipis de la demarcació de Tarragona, entre ells Valls, Vallmoll, Reus, la Selva del Camp i Cambrils, han estat escollits pel ministeri de Sanitat per participar en l’estudi de prevalença de la Covid-19. S’han seleccionat 1.500 persones de la demarcació. Als participants se’ls farà un test ràpid per saber si han estat infectats i una enquesta epidemiològica.

Les botigues de Valls obren online per la campanya comercial del Dia de la Mare. Els clients podran accedir-hi a partir de la plataforma comercial Slowshopping. Per complementar la campanya, l’empresa d’inserció laboral catalana Eina Activa oferirà a tots els establiments que estiguin a la plataforma comercial unes tarifes reduïdes pel repartiment a domicili.

El nou servei de recollida dels residus municipals de la Conca de Barberà amb contenidors amb obertura magnètica es posposa a causa de la crisi sanitària. S’havia d’iniciar l’1 de maig. En aquest sentit, s’iniciarà el dia 1 de setembre, mentre que el sistema de recollida porta a porta començarà l’1 d’octubre.

L’Ajuntament de Tarragona reduirà la potència elèctrica contractada a 84 centres municipals, un fet que permetrà estalviar com a mínim 17.000 euros mensuals. El consistori ha tramitat amb la companyia elèctrica aquesta disminució a causa del confinament perquè hi ha molts equipaments tancats.

El Valls per la Llibertat presenta dissabte la Intersindical. El portaveu del sindicat, Sergi Perelló, serà entrevistat pel periodista Quico Domènec. L’acte es durà a terme de manera virtual i es podrà seguir a través del perfil d’Instagram @AssembleaValls. L’emissió en directe per Instagram Live es farà a les 12 del migdia.

L’associació de professors de dansa de les comarques tarragonines celebra avui 20 d’abril el Dia Internacional de la dansa, des de casa, amb la lectura d’un manifest, classes on-line i un col·loqui. D’altra banda, dir que la productora DANSPXL presenta un videodansa titulat ”Cuando todo se detiene” que narra com viuen diferents ballarins el confinament.

I per acabar dir-los que Salut ha millorat els mapes interactius COVID-19 que proporcionen informació actualitzada sobre la pandèmia a Catalunya. Entre d’altres, els gràfics mostren els casos detectats per demarcacions sanitàries i comarques, a més de la mortalitat comarcal.

PUBLICITAT