Dades optimistes, les d’avui, sobre la pandèmia del coronavirus a Espanya. Les morts en les últimes 24 hores se situen en 268, la més baixa a l’Estat des del passat 20 de març. Els nous contagis també registren un lleuger descens amb 1.309 nous positius en l’últim dia. Ja s’han curat més de 112.000 pacients.

PUBLICITAT

El govern espanyol establirà franges horàries per a les sortides a partir de dissabte. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, detallarà aquestes franges i la resta de condicions aquesta tarda, en una roda de premsa, a partir de les sis. De cara al 2 de maig, la sortida dels nens es modificarà per adequar-la a la desescalada.

A Catalunya, els Mossos d’Esquadra despleguen fins diumenge vinent 350 controls amb més de 1.300 agents per evitar els desplaçaments a segones residències. Coincidint amb el pont de l’1 de maig, el dispositiu vetllarà de nit i de dia per assegurar que la mobilitat es redueix al màxim. El cos fa una crida a la població a no relaxar-se i recorda que les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros.

Ajut al sector cultural. El Museu de Valls obre la convocatòria del projecte “Covidart Valls”, de suport a creadors vallencs dins l’àmbit de les arts visuals. Una futura mostra agruparà projectes i obres dels artistes vallencs seleccionats, inspirades pel confinament i per la situació excepcional fruit de la pandèmia de la Covid-19.

76 associacions de comerciants crearan el primer Marketplace associatiu de Catalunya. Comerç de valls i l’Ajuntament de Tarragona en formen part. El projecte s’anomenarà cliccat.cat i serà la solució de comerç electrònic feta a mida pel comerç, per als serveis i per a l’artesania de proximitat. El projecte vol ser el primer aparador comercial del país on els usuaris puguin comprar tot tipus de productes des d’una única plataforma de venda.

Eurecat i Tarragona Impulsa promouen la innovació i transformació digital en el sector turístic. El conveni signat també permetrà millorar els polígons empresarials de la ciutat.

Pel que fa a successos, els Mossos desarticulen a les Terres de l’Ebre una banda internacional de tràfic de drogues amb la intervenció d’11 tones d’haixix. Transportaven droga entre València, l’Ebre, el Marroc i Líbia. És tracta de l’operació on s’ha intervingut més quantitat d’haixix per part de la policia catalana.

I acabem amb bones noticies. Un antiviral s’ha demostrat per primer cop eficaç contra la infecció accelerant la recuperació dels pacients i reduint-ne també la mortalitat. Es tracta de remdesivir, un fàrmac desenvolupat inicialment contra l’ebola. Els resultats s’han obtingut en un assaig clínic internacional als Estats Units en el qual hi ha participat l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i l’Hospital Clínic.

PUBLICITAT