Avui dilluns entrem en la fase 0 de la desescalada. Així doncs, restaurants i cafeteries podran obrir perquè els ciutadans puguin recollir les comandes fetes, mentre que el comerç minorista només podrà atendre un client per treballador. En aquesta fase 0 també es podran fer obres en edificis habitats, consultar documents d’arxius i els esportistes professionals podran sortir a entrenar.

PUBLICITAT


A partir d’aquest dilluns també és obligatori l’ús de mascareta al transport públic. També es recomana l’ús de guants i desinfectants. Es per això que des de primera hora s’han començat a distribuir-se a les estacions de bus, tren i metro.
El Govern espanyol ha lliurat a Tarragona 245.000 mascaretes per repartir en nodes de transport, ajuntaments i entitats socials. Unes mascaretes que són higièniques, similars a les casolanes, i no quirúrgiques, com les de les farmàcies.

El cap de setmana es tanca sense morts per coronavirus a Tarragona. Ha hores d’ara han perdut la vida 335 persones al Camp de Tarragona i 42 a les Terres de l’Ebre. Altres dades positives segons el darrer balanç de Salut és que es redueixen els ingressats i el nombre de pacients que es troben a l’UCI. Hi ha 125 malalts als hospitals del territori.

A Catalunya torna a caure la xifra de morts i nous contagis per coronavirus. En les darreres 24 hores s’han registrat 56 defuncions i 143 positius confirmats. La xifra total de defuncions des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 10.508. segons salut hi ha 57.506 casos positius i més de 136.600 casos possibles d’infecció.

La Generalitat assegura que Catalunya podrà fer el procés de desescalada de les mesures extraordinàries del coronavirus per regions sanitàries. Però el govern espanyol asseguren que no hi ha res en ferm i que es tracta d’una proposta que s’ha d’estudiar. Fins al 6 de maig no prendran cap decisió en ferm.

La Deixalleria de Valls torna a obrir i prestar els seus serveis habituals a tota la ciutadania. Per altra banda, també es reprèn la recollida concertada d’andròmines. Per fer ús d’aquest servei cal sol·licitar-lo telemàticament o bé trucant al 977601050. Els residus s’han de dipositar els dijous al vespre al lloc acordat, i seran recollits divendres al matí.

I acabem parlant d’un accident aeri. Tres de les persones que morien aquest passat dissabte en l’accident d’avió a Bolívia eren veïns de Reus. Dues dones, amb doble nacionalitat, espanyola i boliviana. I una tercera dona, valenciana, que feia de voluntària de Psicòlogues i Psicòlegs Sense Fronteres. També van morir els dos pilots de l’avió.

PUBLICITAT