La Generalitat vol desescalar el país per zones sanitàries. El govern català treballa en una desescalada per fases de regions sanitàries i no per províncies.

PUBLICITAT

Les perruqueries catalanes reclamen una baixada de l’IVA al 10 per cent per injectar 81 milions d’euros al sector. L’Aliança per la Baixada de l’IVA a les perruqueries estima pèrdues en la facturació de 230 milions d’euros el 2020 a Catalunya.

Treballadores de neteja i treballadors temporals poden cobrar l’atur a partir d’avui. Han de recollir un seguit de requisits contemplats dins del Butlletí Oficial de l’Estat.

El Govern aprova ajuts per les AMPA que organitzin els menjadors escolars. També s’ajudarà les empreses i entitats que prestin directament un servei que està anul·lat arran del confinament.

Les llars d’infants reclamen que es facin públiques aviat les condicions de reobertura. L’Associació Catalana recorda que s’han de preparar físicament i professionalment per atendre els alumnes amb seguretat.

El Ministeri de Cultura diu que caldrà esperar per decidir si es podran celebrar festivals musicals d’estiu. Es recomana que s’aposti per explorar la via dels ajornaments i reconeix que es treballa per solucionar el retorn de les entrades.

PUBLICITAT