Tres nous morts per coronavirus a la demarcació de Tarragona. Després d’aquest nou balanç actualitzat, el volum total de defuncions és de 339. Els casos sospitosos també pugen, uns 530 en les últimes 24 hores. Dir però que la pressió als hospitals de la demarcació disminueix dia rere dia.
A Catalunya, les funeràries registren 103 nous morts i eleven la xifra global a 10.785. Hi ha 659 nous casos de positius i 5.870 de sospitosos.

PUBLICITAT

I amb aquestes dades, el govern català veu complicat que Barcelona i l’àrea metropolitana puguin passar dilluns vinent a la fase 1 de la desescalada, ja que actualment no compleixen els criteris necessaris per canviar de fase. Aquest dimecres el Govern proposarà al Ministeri de Sanitat les zones amb menys densitat de població que ho podran fer sense problema. Serien les regions sanitàries de l’Ebre, el Camp de Tarragona, Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran.

Dilluns 11 de maig començaran les preinscripcions escolars. La primera setmana es faria per via telemàtica i la segona presencial als centres educatius. Serà així si l’Estat aixeca la prohibició per fer aquest tràmit administratiu.

La Diputació distribueix 170.000 mascaretes als municipis menors de 20.000 habitants. El material va destinat als col·lectius més vulnerables i al personal de serveis essencials.

Segueixen cancel·lant-se actes i esdeveniments esportius per prevenció davant la Covid-19. L’acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona s’ajorna. El proper 13 de juny es farà públic el veredicte. A Cambrils, el Festival Ràbia s’ajorna fins el 2021. I a l’Espluga, la Cursa Atlètica de l’1 d’agost també s’ajorna fins a l’any vinent.

Pel que fa a successos, els Mossos d’Esquadra detenien la setmana passada a Valls tres joves per robar tres cotxes a l’Alt Camp, conducció temerària i desobediència. Van envestir vehicles dels Mossos per escapar-se i ocupaven una casa a Alcover. Dos d’ells es troben a presó i un ha quedat en llibertat amb càrrecs.

La farmacèutica catalana Grifols ja té llestos i comprovats els testos moleculars de covid-19 de creació pròpia. Preveu tenir-ne un milió i mig de disponibles a partir de la setmana que ve per fer-los servir a l’Estat espanyol.

PUBLICITAT