Els ingressos per Covid-19 de Tarragona es concentraran a l’Hospital Joan XXIII i al Sant Joan de Reus a partir del dilluns 18 de maig. D’aquesta manera l’activitat a la resta de centres quedarà alliberada de la pandèmia. Així ho han anunciat aquest matí les autoritats sanitàries en un atrobada on s’ha parlat de la desescalada dels serveis hospitalaris de la regió sanitària del Camp de Tarragona en els pròxims dies. També s’ha dit que es mantenen totes les reserves per assumir possibles rebrots.

PUBLICITAT

A Tarragona, les dades d’afectació de la pandèmia són sensiblement inferiors que en les altres àrees de salut de Catalunya. Segons Salut, es pot arribar a disposar de més de 100 llits crítics i vora els 1.300 llits convencionals per atendre pacients, si bé no ha calgut fer ús del 100% del potencial en cap moment, malgrat que en cap cas això es desmantellarà a mitjà termini.

A dia d’avui, el Camp de Tarragona compta amb prop de 1.800 infectats confirmats, prop de 8.500 casos sospitosos sense confirmació i 339 defuncions relacionades amb la simptomatologia del virus.
El gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Ramon Descarrega també ha explicat que una vintena de residències de gent gran tenen afectació o casos sospitosos per coronavirus. Aquesta setmana s’acabaran de fer PCR a tots els residents i treballadors i la vinent ja se’n faran a les de discapacitats.

El sant joan vallenc es readapta a nous formats i a plataformes digitals per fer front a les restriccions en la desescalada. El seguici cerimonial es podrà contemplar al Teatre Principal en grups reduïts. L’àliga serà al balcó permanentment i la capelleta votiva de Sant Joan també romandrà oberta. Part dels grups musicals contractats actuaran en streaming en el canal de Youtube de l’Ajuntament. Les cerimònies religioses de Completes, del dia del Sant i del Vot del Poble es realitzaran presencialment i també on line. Els anuncis sonors dels tocs de campanes, els morterets i les matinades es mantindran.

Constantí disposa de l’única farmàcia amb ozonitzador de la demarcació de Tarragona. Situada al carrer Barcelona, la farmàcia BCN10 compta amb un aparell generador d’ozó d’última generació amb la finalitat de garantir la màxima higienització dels espais.Es presenta de manera telemàtica l’Escola de Logística de la Cambra de Comerç de Valls. Una escola que pretén sumar l’experiència i el coneixement de l’institut líder en formació logística de l’Estat, l’ICIL, amb les capacitats de la URV, i l’experiència de les empreses del territori. Els pilars bàsics de l’Escola són la Formació, els Webinars, Seminaris i conferències, ICIL Lab, i Activitats i visites.

PUBLICITAT