Vuit municipis tarragonins no passaran a la fase 1 perquè pertanyen a altres regions sanitàries. Es tracta de Cunit (Baix Penedès), que pertany a la regió sanitària Metropolitana Sud, i de set municipis de la subcomarca de la Baixa Segarra que depenen de la regió sanitària Catalunya Central: Santa Coloma de Queralt, Conesa, Savallà del Comptat, les Piles, Vallfogona de Riucorb, Pontils i Llorac –tots ells inclosos administrativament a la Conca de Barberà.

PUBLICITAT

Els treballadors del sociosanitari del Francolí diuen prou. Aquest matí s’han manifestat contra la directiva per la gestió sobre el coronavirus.

La infecció per coronavirus a la platja i piscines és poc probable, però existeix perill pel que fa als rius. Així ho indica un informe del CSIC.

La responsabilitat ciutadana serà clau en la fase 1 de la desescalada. S’haurà d’interioritzar la distància física i prioritzar la higiene com a mesures imprescindibles.

La preinscripció escolar començarà el 13 de maig de forma telemàtica. El període per a Infantil, primària i ESO finalitzarà el 22 de maig.

Els pressupostos de la Generalitat contemplen una rebaixa del 30 per cent en les taxes universitàries. El govern espanyol proposa que el preu màxim se situï a nivells del curs 2011-2012.

Les llars han gastat entre un 25 per cent i un 30 per cent més d’aliments durant el confinament. Són 2.500 milions d’euros més que en les mateixes setmanes del 2019.

PUBLICITAT