A partir d’aquest divendres, els centres d’atenció primària faran proves PCR per detectar el coronavirus a totes les persones que tinguin símptomes, encara que siguin lleus. A més, s’han ampliat els factors que es consideraran sospitosos de la malaltia. El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, diu que, durant la desescalada, la detecció precoç és fonamental.

PUBLICITAT

El govern espanyol està estudiant amb diverses comunitats autònomes la revisió de les franges horàries de sortida dels menors de 14 anys per evitar les hores de més calor.

Pel que fa a xifres referents a la Covid-19 s’ha produït un repunt de morts a la regió del Camp de Tarragona, amb onze víctimes. Els positius confirmats han pujat en 24 i ja són més de 1.800. A Catalunya, les funeràries registren 134 nous morts i els casos confirmats ja sumen més de 60.000 persones.

Parlem d’educació perquè la preinscripció escolar d’educació infantil, primària i ESO començarà dimecres 13 de maig i es podrà fer de forma telemàtica. També es podrà fer de manera presencial amb cita prèvia. Per als ensenyaments postobligatoris la preinscripció serà a partir del 27 de maig.

Valls activa les línies d’assessorament per a la tramitació dels ajuts als comerços i serveis. Vallsgenera atendrà consultes per telèfon o bé per email a vallsgenera@valls.cat. En breu s’obrirà la convocatòria per a l’atorgament d’aquesta línia de subvencions, dotada amb 160.000 euros.

Unió de Pagesos reclama exempció i rebaixa d’impostos per als establiments d’agroturisme pels efectes de la covid-19. L’organització agrària també demana al Govern una campanya per rellançar el sector

El Port de Tarragona adopta noves mesures per facilitar la pràctica esportiva. S’introdueixen millores en la mobilitat al Passeig Marítim, la Passarel·la del Port, l’Escullera, el Moll de Costa i el Serrallo, per aquest cap de setmana.

PUBLICITAT