L’Ajuntament de Valls no procedirà al cobrament de la taxa d’ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants i per aquest motiu s’estan valorant les opcions jurídiques per fer-ho possible. En aquest sentit, la mesura evitarà que els establiments d’hostaleria i restauració amb terrasses a la via pública no hagin de pagar la taxa des que es va ordenar el seu tancament per l’alerta sanitària de la Covid-19, el passat mes de març, en una mesura que es faria extensiva fins a final d’any.

PUBLICITAT

D’aquesta manera l’Ajuntament amplia les línies de suport a un sector com el de la hostaleria molt afectat també pel tancament total de les seves activitats a causa de la Covid-19. A més, es permetrà l’ampliació de les terrasses que s’autoritzarà en aquells espais on sigui possible. Cal recordar també que bars i restaurants són unes de les activitats que es podran beneficiar dels ajuts directes i extraordinaris que l’Ajuntament concedirà al teixit comercial i a serveis de proximitat, amb una línia de subvencions dotada amb 160.000 euros, fins a un màxim de 400 euros per cada establiment.

Per facilitar l’obertura de les terrasses quan entri en vigor la Fase 1 del Pla de Desconfinament, els titulars de l’activitat no hauran de presentar tampoc la sol·licitud d’ocupació de via pública. Tal i com està previst a la Fase 1, les terrasses que reobrin podran instal·lar fins a un màxim del 50% de taules que van sol·licitar l’any passat (per calcular el nombre de taules, els titulars podran agafar com a barem la xifra més alta de taules que van demanar el 2019). En el cas que vulguin ampliar l’espai, el titular haurà de sol·licitar autorització expressament.

La Fase 1 preveu l’obertura de terrasses mantenint una distància de 2 metres entre taules i deixant un pas suficient, també de 2 metres, per permetre la circulació de vianants. A la vegada, els titulars hauran d’aplicar en tot moment les mesures d’higiene i prevenció en la prestació del servei com la neteja i desinfecció de l’espai de la terrassa, de les taules i cadires i altres elements, evitar l’ús de cartes de menú, posar a disposició dels clients dispensadors de gels hidroalcohòlics estovalles d’un sol ús, entre d’altres mesures previstes a l’article 13 de l’ordre del Ministeri de Salut 286/2020 de 3 de maig.

PUBLICITAT