La província de Tarragona registra dos morts més en les últimes 24 hores en relació a la Covid-19, una xifra inferior a la de dijous (11 més que el dia anterior) que fa que les dades de morts per la pandèmia a la província siguin de 397. D’aquestes dades, 355 són al Camp de Tarragona, mentre que les Terres de l’Ebre són de 42. De fet, a les Terres de l’Ebre, des de fa dies no es registren morts per Covid-19.

PUBLICITAT

Per altra banda, els positius confirmats a la província de Tarragona són 2.079 mentre que els casos sospitosos s’eleven fins als 12.863. Dels morts al Camp de Tarragona (355) 179 són registrats a centres hospitalaris mentre que 96 s’han produït a residències; 9 d’ells són a sociosanitaris, 10 a domicilis mentre que la resta, 61 estan sense classificar.

Les morts diàries per coronavirus a Espanya baixen a 179 les últimes 24 hores i els nous positius també cauen a 604. Des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 26.478 morts i 223.578 contagis.

Els CAP de les regions en fase 1 faran proves PCR a pacients amb símptomes a partir de dilluns. Els metges han de valorar cada situació i no es faran proves arbitràriament a tota la població, segons la consellera de Sanitat, Alba Vergés.

Pedro Sánchez fa una crida cap a una desescalada institucional amb cogovernança a mesura que se superi la pandèmia. El president espanyol assegura que l’estat alarma no ha de tenir el mateix abast a mesura que avança la situació.

El BOE publica la pròrroga de l’estat d’alarma fins el 24 de maig. El butlletí inclou alguns detalls del pla de desescalada.

Més de 710.500 treballadors estan inclosos en un dels 96.565 ERTO registrats a Catalunya des de l’inici del confinament. En les últimes hores, el balanç d’expedients temporals presentats augmenta en 628 persones i 93 empreses.

PUBLICITAT