La CUP ha traslladat a l’equip de govern tot un seguit de propostes en referència a la festa major de Sant Joan d’aquest 2020. Malauradament, aquestes propostes, com és habitual, no s’han pogut treballar perquè l’equip de govern mai vol consultar aquests aspectes amb l’oposició i tira pel dret. De fet, des de la formació denuncien que la dinàmica habitual és que el govern traslladi les decisions que ha pres a l’oposició poc abans, o fins i tot després, d’haver-les comunicat a la premsa, deixant un marge pràcticament nul per fer noves propostes. Les propostes s’engloben dins la situació d’emergència econòmica i social actual, apostant per l’estalvi en aquelles partides que no es considerin imprescindibles i redirigint els recursos disponibles a aquells àmbits o actuacions més urgents o necessàries.

PUBLICITAT

Concretament, la CUP ha demanat a l’equip de govern que no oblidi el teixit cultural i associatiu de la ciutat i que faciliti a les entitats, que probablement tindran un marge de maniobra més gran que l’Ajuntament, la possibilitat d’organitzar actes a l’aire lliure. “Entenem que l’Ajuntament no es pot arriscar a mantenir o a organitzar nous actes a l’aire lliure, però és possible que les entitats, sempre seguint les indicacions sanitàries, disposin d’un major marge de maniobra i puguin acabar organitzant-ne, encara que siguin actes de petit format o amb els assistents asseguts”, han afirmat. En aquest sentit, des de la formació consideren que és el moment d’apostar per una festa major comunitària i descentralitzada, allunyada dels actes de consum cultural habituals, i de posar en valor el fort teixit associatiu de la ciutat, que segur que té fórmules més originals per celebrar la festa major. “L’Ajuntament no només hauria de permetre l’autogestió de la Festa Major per part de les entitats; també l’hauria de promoure i facilitar donant suport a les seves iniciatives, confiant en la bona tasca d’aquestes entitats”, han afirmat.

Alhora, i en relació amb la proposta feta pel govern de mantenir les actuacions musicals per streaming, des de la CUP es proposa que es mantinguin els contractes amb els grups i companyies contractats, però que s’aposti perquè actuïn en directe a la ciutat quan sigui possible. “El sector cultural ho està passant molt malament amb la situació actual, i és per això que apostem per mantenir els seus contractes, però es fa difícil entendre que l’Ajuntament inverteixi una gran quantitat de diners en uns concerts que es farien mitjançant el canal de Youtube del propi Ajuntament”, han afirmat. Per aquest motiu, plantegen “que es mantinguin els contractes i el catxet acordats amb els grups i les companyies i s’acordi amb elles la celebració de les actuacions quan la situació ho permeti”. Des de la candidatura també plantegen la possibilitat d’avançar una part del catxet a aquells grups i companyies que ho necessitin. Per últim, la formació lamenta que el govern no els hagi facilitat el cost que suposaria fer aquestes actuacions per streaming.

En un moment crític, des de la CUP es considera que cal reformular els convenis amb les grans entitats. Entenent que moltes d’elles no podran desenvolupar les activitats que estaven establertes als seus convenis, i també que moltes d’elles tindran menys despeses que les habituals, des de la CUP es proposa que es reformulin i es redueixin, mantenint els ajuts que assegurin la seva continuïtat, com aquells per fer front als pagaments de la despeses fixes (lloguers, subministraments…). De fet, la formació veu amb bons ulls una reformulació dels convenis com la que han fet les colles castelleres de Tarragona, en consonància amb el moment difícil que estem vivint però assegurant la seva viabilitat.

PUBLICITAT