Avui és el Dia Internacional dels Museus. A Valls, el Museu de la ciutat commemorarà aquest 2020 el 75è aniversari des de que el febrer del 1945 l’Ajuntament va autoritzar als exalumnes de l’Escola del Treball recollir objectes, el primer pas de la creació d’aquest equipament cultural.

PUBLICITAT

El Museu, que va obrir coincidint amb la festivitat de Sant Joan del 1945- amb una primera exposició d’objectes recollits-, aplega fons, entre d’altres, de Francesc Blasi Vallespinosa, el doctor Estil·las, Francesc Rodón, Enriqueta Miró, Cèsar Martinell o Daniel Giralt-Miracle.

Des de la direcció del Museu de Valls, quan es pugui desenvolupar la seva reobertura es convida a tots els ciutadans a descobrir-hi Galofre Oller, Jaume Mercadé, Manolo Hugué, els Català, entre d’altres.

La commemoració dels 75 anys de vida d’aquest equipament coincidirà amb les obres d’ampliació i renovació.

PUBLICITAT