La Festa Major de Valls 2020 mantindrà part de les actuacions contractades a través d’un nou format digital amb retransmissions en streaming, fruit de la cooperació públic i privada entre l’organització, les petites indústries culturals i les associacions. La iniciativa privada pot continuar sent la locomotora però l’administració garanteix part del combustible, temporalment, en aquesta arrencada. La música urbana de Lildami, l’explosió alegre La Sra Tomasa, el mestissatge mediterrani d’El Diluvi, l’estètica irrepetible d’Obeses, la rumba contagiosa de Sabor de Gràcia, el punk rock de Crim, el pop folk de Sense Sal i els agitadors Nativa, cinc exmembres de La Raíz, són alguns dels protagonistes que oferiran concerts enregistrats expressament per al Sant Joan vallenc. Es podran gaudir entre el 20 i el 25 de juny a través de les plataformes virtuals.

PUBLICITAT

A la vegada, el concert de la revetlla de la Nit de Sant Joan amb les actuacions de Sabor de Gràcia, Sra. Tomasa i Lildami, a més del canal de Youtube de l’Ajuntament, es podrà seguir també per Tac-12, la televisió pública del Camp de Tarragona que per Sant Joan està preparant també una programació especial.

Els vallencs Bufalodre, Els Blu’s, Solstici, Grallers de l’Espardenya, Mitja Cobla Set Vetes de l’Espardenya, Músics del ball de bastons i les Gralles del Museu aporten els ritmes més tradicionals, a l’igual que els Xeremiers de Son Roca de Mallorca, So Nat, Tocats del Grall i la Cobleta del ball de vells, actuant la major part d’ells també en format digital. La veu de Meritxell Nedderman, les havaneres en clau femenina de les Anxovetes, el concert de l’Orquestra Rosaleda –celebrant el 75è aniversari– i les versions de Mitjanit i Sixtus reblen el programa online.

L’Ajuntament de Valls participa de la implicació pública per socórrer les petites empreses, els autònoms i les entitats, vinculades al sector cultural, en la situació d’emergència econòmica actual, aportant-hi ajuts directes, una línia que en els darrers dies també han anunciat altres esdeveniments importants del país com el Festival Grec de Barcelona i el Mercat de Música Viva de Vic. Es tracta de mantenir les partides previstes en l’àmbit de la cultura, un sector que té un abast laboral i econòmic important. Aquestes iniciatives contribueixen a preservar en la mesura del possible el teixit empresarial de les petites indústries culturals, perdent el menor múscul que es pugui i prioritzant que no quedi malmès estructuralment. D’aquesta manera, el manteniment parcial de la programació del Sant Joan vallenc permetrà alleugerir la situació de 160 famílies vinculades al sector cultural i artístic, per fer front a la devastació causada pel tancament de l’economia arran de la pandèmia del coronavirus injectant-les tresoreria.

En el cas de les formacions amb segell local, tres dels grups o artistes inicialment previstos amb músics nascuts o que viuen a Valls, Murmur, Xeic i Meritxell Estivill, han optat per poder realitzar les seves actuacions més endavant, en una altra data del calendari, prioritzant, en aquest cas, l’actuació presencial a la seva localitat en comptes dels suports virtuals. En paral·lel l’organització està treballant també per completar la programació santjoanera amb diverses propostes de caràcter familiar.

PUBLICITAT