Compartir

Les obres de reforma urbanística del passeig dels Caputxins i carrers adjacents han finalitzat aquesta setmana en la seva pràctica totalitat. Demà dijous es reobrirà la circulació de vehicles a tota la zona, en concret, el passeig i també els carrers transversals Francesc Rodon i Queralt, Sant Magí, Veciana, Maria Codina i Priorat del Lledó.

Les obres en aquest àmbit han comportat una inversió de 1.346.000 euros i ha inclòs també la reforma de la carretera del Pla, entre les places de la  Font de la Manxa i de la Creu. En total s’ha procedit a la reforma urbanística integral d’una zona neuràlgica de la ciutat de gairebé 11.000 m2, en un projecte que ha inclòs a més la renovació i modernització dels serveis públics d’aigua, clavegueram i enllumenat. A la zona de Caputxins el projecte sobresurt per posar en valors els elements patrimonials d’aquest històric passeig de 185 metres de longitud.

En aquest sentit, al principi del passeig, tocant a la plaça Font de la Manxa, s’ha urbanitzat amb una plataforma viària a un sol nivell. Així, a més de facilitar i fer més còmoda la mobilitat dels vianants, compta amb un paviment diferenciat per acabar generant l’efecte urbanístic d’un espai en format de plaça presidit pel monument als Xiquets de Valls.

De manera similar s’ha actuat a la part alta del passeig per tal de destacar els tres edificis històrics d’aquesta zona, la Biblioteca Popular, l’església de la Mare de Déu del Lledó i la Casa de Cultura. Així, en aquesta zona, la secció vial també és a un sol nivell i, a la vegada, s’han eliminat els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats.

A banda de l’actuació als dos extrems del passeig per destacar els edificis i elements històrics i patrimonials, a la resta de l’àmbit ha mantingut la configuració actual amb l’espai central per a vianants de 7 metres d’amplada, renovant això sí tot el paviment. S’han conservat els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que s’han restaurat i s’ha modernitzat la instal·lació elèctrica. Les voreres laterals s’han ampliat fins, com a mínim, els 1,2 metres, facilitant la mobilitat dels vianants. De fet, la seguretat i comoditat dels vianants és la gran prioritat del projecte. En aquest sentit, a més de voreres més amples, la major part dels passos de vianants són elevats i adaptats per eliminar així barreres arquitectòniques i garantir que els vehicles redueixin la velocitat.