Les zones blaves de Valls reobriran el proper dilluns 1 de juny, coincidint amb la progressiva represa de l’activitat i amb els objectius clars d’afavorir la mobilitat i facilitar l’estacionament al centre de la ciutat i a les seves zones comercials. La reobertura incorporarà importants novetats que s’aniran implementant en els propers mesos per promocionar i reactivar l’activitat comercial i les compres de proximitat com una de les mesures de suport a comerços, sector de la restauració i serveis afectats pels gairebé dos mesos de tancament per la Covid-19.

PUBLICITAT

En aquest sentit, una primera mesura de promoció anirà destinada als establiments comercials que obrin els dissabtes a la tarda. Així, en una acció impulsada per Comerç, Mobilitat, SAM VIAS i Alcaldia, es distribuirà de manera gratuïta entre aquestes botigues tiquets d’una hora a les zones blaves de Valls. Aquesta nova mesura de suport destinada al comerç local afectat per la crisi de la Covid-19 vol incentivar a més el caràcter comercial dels dissabtes a la tarda i l’obertura de les botigues que podran regalar als seus clients una hora d’estacionament gratuïta a les zones blaves.

De fet, la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament ha optat per modificar l’ordenança que regula les zones blaves precisament per facilitar la introducció de noves mesures de promoció del comerç i de la ciutat. Així, el nou redactat de l’ordenança, que el ple de l’Ajuntament ha de debatre avui, incorpora de manera explícita la possibilitat d’aplicar promocions comercials o descomptes. D’aquesta manera, per exemple, s’incorpora l’ús d’APPs mòbils que ja estan en servei en l’actualitat i que l’Ajuntament vol potenciar encara més. Aquest i altres sistemes telemàtics, a més de la comoditat que representa per a l’usuari aparcar sense haver de treure tiquet i pagar només pel temps real d’estacionament minut a minut, permet també engegar campanyes de descomptes en aparcaments dels comerços a favor dels seus clients, per exemple, mitjançant sistemes de codi QR.

L’entrada en funcionament de les zones blaves l’1 de juny afavorirà la rotació de vehicles i l’accessibilitat a totes les zones comercials del centre de Valls. Entraran en servei totes, a excepció de la zona blava del Vilar als carrers Lluís Homs i Prat de la Riba que serà gratuïta fins al setembre. S’avança així a l’1 de juny la gratuïtat a l’estiu al Vilar que altres anys es mantenia activa fins a mitjans del mes de juny, coincidint amb l’aturada de bona part de l’activitat al Centre Esportiu.

PUBLICITAT