Avui dilluns 25 de maig Valls entra a la fase 2 de la desescalada. Anem a veure que podem fer i quines són les novetats més destacades.

PUBLICITAT

Comencem amb les activitats socials. Es poden reunir grups de fins a 15 persones a casa. També es permeten les visites a residències de persones grans. S’amplia la limitació d’acompanyants per al passeig d’infants i adults. Als casaments es permeten fins a 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats. I els llocs de culte permeten el 50% de l’aforament. Les vetlles en aquesta fase 2 podran ser de fins a 25 persones a l’exterior, i de 15 a l’interior.

Pel que fa al Comerç es permet fins al 40% de l’aforament. Els centres comercials també s’obren però l’aforament de les zones comunes serà d’un 30%, i d’un 40 dins dels establiments. Per als mercats ambulants es permet un terç de les parades habituals.

En l’àmbit del lleure, es pot fer consum de taula als restaurants, dins el local, fins a un 40% de l’aforament, i a les terrasses, un 50%. En aquesta segona fase també s’obren els espais comuns d’hotels i allotjaments turístics. Segueixen tancats discoteques i bars nocturns.

Per als que van a caminar per la natura, els grups poden ser de fins a 20 persones. S’obren els parcs naturals, amb un aforament màxim del 20% i també es pot anar a les piscines amb cita prèvia, amb un aforament màxim del 30%. Es pot anar a la platja per fer esport i per banyar-nos i prendre el sol. Es podran fer perímetres per a grups d’un màxim de 15 persones que guardin la distància de seguretat de dos metres. Les piscines recreatives poden obrir amb un terç de l’aforament, però no es podrà accedir a les dutxes dels vestidors i s’haurà de garantir sempre la distància de seguretat.

La fase 2 elimina les franges horaris de sortida, excepte per als col•lectius vulnerables on s’inclouen les persones grans. Es pot sortir a córrer o en bici en grups de fins a 15 persones però mantenint les mesures de seguretat.
En el cas d’esportistes professionals, es permeten les competicions i reprendre les lligues professionals. No obstant, seran partits a porta tancada i amb accés exclusiu als mitjans de comunicació necessaris per a la retransmissió. Els clubs podran fer entrenaments en grups de fins a 14 jugadors i respectant la distància física mínima.

En l’àmbit de l’ensenyament, les comunitats autònomes poden decidir reprendre les classes presencials en l’educació no universitària. Les autoescoles i acadèmies podran iniciar les classes presencials amb una tercera part del seu aforament.

Pel que fa a la cultura es permet visitar monuments i sales d’exposicions, anar al cinema i al teatre. Es permetran espectacles de fins a 400 persones en recintes oberts i de fins a 50 en recintes tancats, sempre mantenint les distàncies i mesures d’higiene.

PUBLICITAT