L’Ajuntament de Valls i la Generalitat han distribuït a 187 famílies de Valls material tecnològic per poder seguir, en aquests últims mesos, el curs escolar i les activitats docents en línia. Amb la voluntat de trencar amb la bretxa digital, el Departament d’Educació va començar fa unes setmanes el desplegament de tauletes i connectivitat a internet perquè tots els estudiants tinguessin les mateixes oportunitats a l’hora de fer des de casa les tasques encomanades des dels centres educatius. Tots aquests dispositius romandran en mans dels alumnes fins que l’activitat escolar pugui recuperar la normalitat i es pugui garantir el cent per cent la presencialitat a les aules. El Departament d’Educació de la Generalitat junt amb la comunitat educativa està planificant l’inici del proper curs escolar al setembre de forma presencial i segura per a tots els alumnes, sempre però a l’espera de quina sigui l’evolució de la malaltia en els propers mesos a Catalunya.

PUBLICITAT

Dues dones, la científica Maria Murtra Casanovas i la pionera de l’aviació Dolors Vives Rodon, passaran a formar part de la Galeria de Ciutadans Il·lustres de Valls per les Festes Decennals de la Candela del 2021. El proper mes de juny, el ple de l’Ajuntament obrirà els respectius expedients d’honors i distincions a les dues personalitats que s’incorporaran a la històrica galeria de retrats de personatges il·lustres, donant continuïtat a una tradició instituïda per les Decennals de 1891. Des d’aleshores s’han anat incorporant els retrats de 23 ciutadans, entre els que destaquen l’escriptor i pare de la novel·la catalana moderna Narcís Oller, el pintor gòtic Jaume Huguet o el compositor universal Robert Gerhard. Entre ells només hi ha una dona representada, la religiosa Maria Güell i Puig.

El Patronat Municipal d’Esports de Valls obre el període d’inscripcions per a les diferents activitats d’estiu que proposa. L’esportiueig infantil, el miniesportiueig i els tradicionals cursos de natació són les principals activitats programades, juntament amb la cinquena edició del campus de natació. El calendari d’activitats es centra especialment en el mes de juliol. A més, també s’ofereix un abonament d’estiu, entre el 20 de juny i l’11 de setembre, per facilitar l’accés a les instal·lacions i a les activitats. Com a novetat i atenent al que estableix la normativa, les inscripcions s’hauran de realitzar obligatòriament online, a través de la plataforma EGOSPORT disponible a la web del Patronat d’Esports i dirigit a les persones que el centre esportiu disposa de les seves dades. Per altra banda, qui no tingui accés a la plataforma pot demanar informació enviant un correu a suport.pme@valls.cat o trucant al 977 614 403.

PUBLICITAT