L’Ajuntament i l’oficina local d’habitatge de Valls gestionen tres tipus d’ajuts en matèria d’habitatge i que poden sol·licitar les persones amb manca de recursos. Són ajuts al pagament del lloguer creats especialment per a la Covid-19, subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer i finalment subvencions destinades al grup de població majors de 65 anys i dones víctimes de violència masclista A banda d’aquestes subvencions, des del consistori s’ofereixen uns ajuts per al pagament del lloguer destinats a persones que per alguna raó no han pogut beneficiar-se de les subvencions ordinàries anuals per al pagament del lloguer. Les sol·licituds es podran tramitar entre finals d’estiu i inici de la tardor.

PUBLICITAT

Aquest mes de juny el Ball de Vells no podrà omplir de versos, crítica i llenguatge malparlat les places i carrers de Valls, però tot i això, el Grup del Teatre Principal ha preparat algunes activitats virtuals per tal de mantenir viu l’esperit irreverent i divertit d’aquest ball parlat. Es per això que han convocat la segona edició del concurs #Versotuits, amb què es busca la participació de vallencs i vallenques a través de la xarxa social Twitter entre els dies 1 i 19 de juny. Es premiaran els millors versotuits en tres categories: temàtica coronavírica, escatològica i Sant Joan 2.0. Els guanyadors s’enduran un lot de productes del Ball de Vells.

La dotzena edició del Barri en Flor tornarà a guarnir els carrers i comerços. La regidoria de Comerç i Turisme endega aquesta nova edició del Concurs de Decoració Floral de forma conjunta amb  Comerç de Valls. El certamen es celebrarà del 29 de juny al 2 d’agost i les inscripcions es poden realitzar fins el 19 de juny a l’Oficina de Turisme o a través del correu comerc@valls.cat. El concurs està obert a tots els veïns del Barri Antic i també, a tots els comerciants de la ciutat, que poden utilitzar plantes naturals, flors, decoració creativa i color en finestres, balcons, façanes, carrers, aparadors i espais interiors visibles des de la via pública. Com a novetat enguany hi ha la temàtica dedicada a les Festes Decennals i es recomana als participants que utilitzin amb les seves decoracions els colors blanc, vermell i blau. Els diversos premis recauran en els participants individuals, els comerços o la comunitat de veïns.

Dilluns 8 de juny es reobrirà el Centre Esportiu Municipal El Fornàs. Els primers serveis esportius començarien amb l’obertura de la sala fitness i la piscina coberta, i l’organització d’activitats dirigides. Altres activitats com els cursos de natació, gimnàstica de manteniment, nadons o matronatació encara no es reprenen en aquesta fase. Pel que fa l’oferta d’activitats d’estiu per a infants i joves, començaria el 29 de juny amb els cursos de natació, el miniesportiueig, l’esporiueig i el campus de natació. Per aconseguir una pràctica esportiva segura, el Patronat d’Esports té en compte una sèrie de mesures de seguretat i higiene dins el pla de contingència que aniran variant en funció de la normativa vigent en cada fase del desconfinament. El pla inclou, entre d’altres, la neteja i desinfecció completa de la instal·lació abans de l’obertura, una catifa especial que desinfectarà amb mitjans químics el calçat de carrer dels usuaris, líquid hidroalcohòlic en diversos espais, i també aigua i sabó. També es reforça la freqüència de les tasques de neteja de la instal·lació i del material esportiu d’ús compartit que caldrà netejar-lo després de cada ús. Els vestidors i magatzems romandran tancats. D’acord a les recomanacions de les autoritats sanitàries, es potenciarà el sistema online per la reserva d’espais esportius, activitats dirigides, i la contractació i pagament d’activitats d’estiu.

PUBLICITAT