Aquest dilluns 1 de juny els centres educatius dels territoris en fase 2 han pogut tornar a rebre alumnes a les seves aules per fer tasques d’ensenyament i orientació de forma voluntària. A Valls, l’assistència a escoles i instituts ha estat, com es preveia, molt baixa i en unes condicions atípiques. D’altra banda, els alumnes continuen rebent classes telemàtiques fins a final de curs.

PUBLICITAT

Als instituts vallencs, el Jaume Huguet i el Narcís Oller, han rebut avui la tornada dels alumnes de 2n de Batxillerat que es preparen per les proves de selectivitat. Els l’IES Serra de Miramar, està previst que ho facin demà. Els nens i nenes que cursen 4rt d’ESO podran tornar a l’aula a partir de la segona quinzena de juny. Quant a cicles formatius, els del Jaume Huguet podran tornar-hi a partir de la setmana vinent, mentre que al Narcís Oller ho faran la tercera setmana de juny.

Els centres concertats de la ciutat han obert per a l’alumnat de llar d’infants, educació infantil, 6è de primària i 4rt d’ESO. Pel que fa les escoles públiques, si bé atenen els tràmits administratius, la majoria mantenen les aules tancades. Només l’Eugeni d’Ors ha atès 6 alumnes d’Educació Infantil i preveu convocar sessions de comiat pels nens i nenes de 6è.

Tant alumnat com professorat han viscut aquest retrobament marcat per les mesures de prevenció, mantenint les distàncies de seguretat i fent activitats no lectives. Els més petits s’han entretingut amb activitats individuals de caràcter més lúdic, mentre que els alumnes de segon de batxillerat estan fentrepàs de les assignatures per a la selectivitat, i a les aules de quart d’ESO es fa una tasca d’orientació de fi d’etapa.En tots els casos, els centres continuen vetllant per fer una funció d’acompanyament emocional en aquesta situació.

PUBLICITAT