La CUP presenta les seves propostes per fer front a la crisi del coronavirus. En matèria sanitària, des de la formació anticapitalista reclamen resoldre les carències actuals. A nivell general, demana garantir el sistema nacional i públic de salut fent un blindatge d’allò públic i revertint el que s’ha privatitzat. Des del punt de vista de la CUP, cal recuperar i reconstruir un futur servei 100% públic.
En l’àmbit local, la formació insisteix en la necessitat de recuperar els drets perduts pel personal hospitalari i de les residències, així com el reconeixement per unes feines feminitzades que han estat generalment oblidades o reduïdes a la mínima expressió.

PUBLICITAT

Des de la formació recorden que, encara que pugui semblar que els casos de Covid-19 ja no són presents en l’entorn sanitari de Valls, al servei d’urgències del Pius encara hi arriben malalts amb simptomatologies que requereixen ser tractades com un possible cas de coronavirus. Això fa que els professionals encara requereixin proteccions, per la qual cosa cal garantir que disposin sempre dels EPIs adequats i suficients. També reclamen els EPIs adequats i necessaris per al personal del servei de quiròfan que ha de realitzar intervencions a persones a les quals no s’ha fet la prova PCR, ja sigui perquè són casos urgents que no poden esperar o per l’especialitat concreta del cas. Aquesta petició es fa extensiva al personal de consultes externes, on els usuaris són atesos sense haver-se fet una prova PCR ni haver passat cap triatge per conèixer el seu estat

Per altra banda, la formació recorda que a la Residència Alt Camp encara hi ha casos d’aïllament preventiu per simptomatologies compatibles amb el coronavirus. “Aquesta situació genera un sobreesforç al personal sanitari dels nostres centres, que caldria atenuar amb més dotació de personal”, afirmen. Per últim, des de la CUP demanen a l’Ajuntament que es garanteixi que la desescalada s’està fent correctament al Pius i a les residències Alt Camp i Monserrat Quadrada.

La formació també planteja propostes per a combatre la pobresa, l’exclusió social i per a promoure la recuperació econòmica a Valls. Des del punt de vista de la CUP, cal plantejar la resposta a la crisi causada pel coronavirus amb actuacions que vagin més enllà del curt termini. El document presentat per la CUP es divideix en propostes estructurals i organitzatives i en propostes dirigides a col·lectius detectats en l’informe del PLICS: persones migrades i/o d’origen estranger; persones afectades per un ERTO, aturades i autònoms; gent gran; infància i adolescència; persones sense llar; persones amb drogodependències i altres addiccions; prostitució; i persones amb diversitat funcional o amb problemes de salut mental.

PUBLICITAT