La Festa Major de Sant Joan de Valls ja té programa i se celebrarà entre el dissabte 20 i el dijous 25 de juny, amb un format híbrid mig presencial i mig virtual, degut a la crisi sanitària. La celebració patronal combinarà accions de llarga durada durant totes les jornades festives i actuacions que es retransmetran en streaming o per televisió a través de TAC12. 26 entitats hi han aportat les activitats, conduïdes per cinc grups de treball

PUBLICITAT

El programa el configuren 110 activitats. Entre elles se n’han gestat de noves de caràcter digital com “Valls Folklòrica: Retalls de la Festa Major”, projeccions d’escenes de la festa vallenca creant una retrospectiva visual a través de les xarxes socials de la Unió Anelles de la Flama; “El Ball de Vells en calces” per descobrir les interioritats dels balls parlats, a través de les xarxes del Grup del Teatre Principal; una Mostra de gegants virtual a través de l’instagram de la Colla Gegantera El Calçot-AAEET; sessions de jazz steps, lindy hop, swing, salsa, batxata i balls de revetlla a l’instragram de Basic Escola de Ball; una ballada de lluïment del ball de bastons a través de les seves xarxes; una xerrada sobre el futur del món de la cultura a les xarxes d’Òmnium Cultural; un concurs de maquetes de petites fogueres, adreçat als infants de Primària, també organitzat per Òmnium; o el naixement virtual del basilisc petit de Valls, obra del constructor Sergi Iglesias Rius, a les xarxes de la Colla gegantera la Pessigolla; o la Mostra de Dansa individual a través de l’instagram de l’Escola de Dansa Adagi.
També caldrà estar atents als canals digitals de Sant Joan i de l’Ajuntament de Valls per als concerts de Lildami, La Sra Tomasa, El Diluvi, Obeses, Sabor de Gràcia, Meritxell Nedderman, Crim, Nativa, Sense Sal i l’Orquestra Rosaleda; les havaneres de Les Anxovetes; les titelles d’Eudald Ferré, o els contes d’Annahatha Ioga&Mindfulness; les versions de Mitjanit i Sixtus; i els ritmes tradicionals amb Solstici, els Grallers de l’Espardenya, la Mitja Cobla Set Vetes de l’Espardenya, els Músics del ball de bastons, la Cobleta del ball de vells, Tocats del Grall i els Xeremiers mallorquins de Son Roca. A més, seran tretze formacions musicals més les que actuaran en directe durant els actes rituals de culte i en les matinades. La gran majoria de concerts de músiques modernes tindran doble sessió, combinant els horaris de tarda i vespre amb els més nocturns, per facilitar l’arribada a les audiències més àmplies i diverses.

En la vessant patrimonial les vallenques i els vallencs podran ser protagonistes d’una bona pila d’activitats de la seqüència ritual en directe. Guarniran finestres i balcons amb senyeres i domassos, escoltaran els morterets pirotècnics i els tocs de campanes, visitaran el seguici cerimonial instal·lat al Teatre Principal, saludaran l’àliga que cada matí sortirà al balcó de l’ajuntament, passaran per la capelleta votiva de Sant Joan o gaudiran de les Completes a l’església de Sant Joan, entre d’altres.

Alguns edificis emblemàtics també obriran portes, com el campanar més alt de Catalunya, el refugi antiaeri de la plaça del Blat; la capella de Sant Roc amb l’exposició “Amb els ulls ardent com carbons” de Fernando Gandasegui; la Sala Sant Roc amb l’exposició “La Festivitat del Corpus a Valls” d’Ariadna Pujol i Ona Gibert; o el local de la Colla Joves Xiquets de Valls per a la mostra commemorativa dels 50 anys de la represa de la seva activitat.

El programa arribarà imprès a totes les llars vallenques i també estarà disponible a través dels canals on line: web, xarxes socials i VallsAPP.

PUBLICITAT