L’assemblea de joves de Valls, l’Eixabuc, convoca per aquesta tarda, a les set, una protesta a la plaça del Blat per mostrar el rebuig a la prohibició del Suprem sobre l’ús de banderes “no oficials” en edificis públics. Amb el lema “Que no ens confinin la llibertat d’expressió”, l’assemblea fa una crida als manifestants a portar les seves banderes. Tenint en compte la situació actual, l’assemblea demana que la protesta se segueixi respectant les distàncies de seguretat.

PUBLICITAT

La prohibició del Tribunal Suprem té l’origen en una sentència d’una sala contenciosa administrativa que anul·lava l’acord de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife per penjar la bandera tricolor canària amb les set estrelles verdes, utilitzada pel moviment independentista canari. Així, aquesta sentència prohibeix també que s’exhibeixin qualsevol tipus de bandera considerada “no oficial”, des de banderes LGBTI fins a estelades.

PUBLICITAT