Aquest divendres 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. Per aquest motiu, les escoles vallenques, la Candela, Enxaneta, Cor de Maria i Baltasar Segú s’han sumat a la iniciativa musical “DONA LA NOTA, encara hi som a temps” impulsada pel Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Vendrell. Es tracta d’una iniciativa destinada a totes les escoles i instituts de Catalunya per sensibilitzar sobre les conseqüències del canvi climàtic. Els centres educatius han cantat la cançó “No ens desdibuixeu”, un tema que durant tot l’any els alumnes han treballat per tal de poder-lo interpretar en la jornada. La cantada s’ha pogut seguir al portal de Dona la Nota, a Youtube live i també en tots els Canals de TV de la XARXA, durant la retransmissió del programa “Bentrobats”.

PUBLICITAT

El campanar de Sant Joan està en obres després de que en una inspecció rutinària es detectessin esquerdes a la part alta, on la pedra s’ajunta amb l’ànima de ferro de la construcció. Arran de l’amenaça de despreniments que podria suposar aquesta afectació, ara una empresa de treballs d’alçada hi opera per consolidar la pedra afectada. Es calcula que els treballs costaran uns 20.000 euros i s’espera que la intervenció estigui enllestida abans de Sant Joan.

En l’apartat cultural, el Centre de Lectura torna a l’activitat amb dues conferències que estan incloses dins del cicle, Festes Decennals 2021 – 21 Vallencs Il·lustres. La primera conferència versarà sobre Tomàs Caylà i Grau, polític, regidor del grup carlista a l’Ajuntament de Valls durant el període de la II República Espanyola. L’acte tindrà lloc dijous 11 de juny, a les 19:30 hores. La segona conferència versarà sobre Jaume Huguet, pintor retaulista del gòtic i representant de l’estil hispano-flamenc a Catalunya. La xerrada tindrà lloc dijous 18 de juny, a les 19:30 hores. Les persones que hi vulguin assistir com a públic caldrà que portin mascareta i mantinguin el distanciament social.

El Museu de Valls reobre dissabte 6 de juny. I ho farà amb l’exposició Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls, inaugurada el passat dia 15 de febrer. Una mostra amb obres d’Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Guinovart o Jaume Mercadé, entre molts d’altres i que recull tot un conjunt de tècniques. El Museu aplicarà diverses mesures de protecció i higiene per tal de garantir la seguretat de visitants i personal. La mostra es podrà veure fins el dia 21 de juny.

El Centre Esportiu Municipal El Fornàs reprèn els seus serveis el dilluns 8 de juny. La instal·lació esportiva posa en marxa tot un conjunt de pautes que permetran una pràctica esportiva segura seguint les mesures de seguretat marcades amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19. Així, es reprenen les activitats dirigides, la piscina coberta i la sala de condicionament físic, serveis que s’hi podrà accedir amb cita prèvia. Per altra banda, el servei de bar s’oferirà a partir del 20 de juny, coincidint amb l’obertura de la piscina d’estiu. Els vestidors de la instal·lació esportiva estan disponibles amb aforament reduït.

PUBLICITAT