Compartir

Valls entra en la fase 3 de desescalada. Això donarà més llibertat per les activitats. Ja es poden fer trobades i reunions amb un màxim de 20 persones i s’eliminen del tot les franges horàries. Pel que fa a bars i restaurants, ja es poden omplir la meitat de les taules i també fer servir les barres, amb clients a peu dret, sempre que mantinguin la distància de 2 metres. Les terrasses ja es poden omplir al 75%, però amb la limitació de 20 persones per taula. Biblioteques i oci nocturn poden obrir amb un terç de l’aforament. La pista de ball queda limitada per taules i no per a ballar. També obren els casinos, bingos i establiments de joc d’atzar. Pel que fa a comerços, poden obrir sense límit de superfície i es reobren les zones comunes dels centres comercials.

En cultura, teatres, cinemes i auditoris poden obrir amb la meitat de les butaques plenes, amb cita prèvia. També poden arribar al 50% de l’aforament els museus. Les biblioteques poden fer servir les sales d’estudi i fer activitats fins al 50% de les places. Els espectacles a l’aire lliure poden ser de fins a 800 persones, però assegudes i respectant la distància.

Pel que fa al turisme, es poden fer visites guiades en grups de 20 persones com a màxim. No es poden repartir audioguies ni documents explicatius. Els centres recreatius, zoològics i aquaris poden obrir amb la meitat de l’aforament i només un terç en les atraccions i espais tancats.

En la vesant esportiva, es poden fer entrenaments i partits en lligues no professionals federades, sempre evitant superar la meitat de la capacitat de les instal·lacions. Es pot anar al gimnàs i es poden fer servir els vestidors i les dutxes.

Els casaments es poden fer amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en recintes tancats sempre que no se superin les tres quartes parts de l’aforament. Els enterraments seran de màxim 50 persones a l’aire lliure o 25 quan siguin en un espai tancat.

En aquesta fase 3 la mobilitat esta permesa entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Aquests són els principals canvis de la nova fase. De moment continua sent obligatòria la mascareta sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat.