Valls entra en la fase 3 de desescalada. Això donarà més llibertat per les activitats. Ja es poden fer trobades i reunions amb un màxim de 20 persones i s’eliminen del tot les franges horàries. Pel que fa a bars i restaurants, ja es poden omplir la meitat de les taules i també fer servir les barres, amb clients a peu dret, sempre que mantinguin la distància de 2 metres. Les terrasses ja es poden omplir al 75%, però amb la limitació de 20 persones per taula. Biblioteques i oci nocturn poden obrir amb un terç de l’aforament. La pista de ball queda limitada per taules i no per a ballar. També obren els casinos, bingos i establiments de joc d’atzar. Pel que fa a comerços, poden obrir sense límit de superfície i es reobren les zones comunes dels centres comercials.

PUBLICITAT

En cultura, teatres, cinemes i auditoris poden obrir amb la meitat de les butaques plenes, amb cita prèvia. També poden arribar al 50% de l’aforament els museus. Les biblioteques poden fer servir les sales d’estudi i fer activitats fins al 50% de les places. Els espectacles a l’aire lliure poden ser de fins a 800 persones, però assegudes i respectant la distància.

Pel que fa al turisme, es poden fer visites guiades en grups de 20 persones com a màxim. No es poden repartir audioguies ni documents explicatius. Els centres recreatius, zoològics i aquaris poden obrir amb la meitat de l’aforament i només un terç en les atraccions i espais tancats.

En la vesant esportiva, es poden fer entrenaments i partits en lligues no professionals federades, sempre evitant superar la meitat de la capacitat de les instal·lacions. Es pot anar al gimnàs i es poden fer servir els vestidors i les dutxes.

Els casaments es poden fer amb un màxim de 150 persones a l’aire lliure i 75 en recintes tancats sempre que no se superin les tres quartes parts de l’aforament. Els enterraments seran de màxim 50 persones a l’aire lliure o 25 quan siguin en un espai tancat.

En aquesta fase 3 la mobilitat esta permesa entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Aquests són els principals canvis de la nova fase. De moment continua sent obligatòria la mascareta sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat.

PUBLICITAT