Ajornats els actes commemoratius dels 700 anys del Corpus vallenc. No obstant, aquest diumenge la parròquia de Sant Joan acollirà la celebració de la festivitat del Corpus. Es recordarà l’efemèride històrica amb la celebració de l’ofici solemne, a les 12 del migdia, i tot seguit una processó per l’interior de l’església, tot rememorant la que els vallencs van fer pels carrers de la vila ara fa 700 anys, per primera vegada. Una vegada acabat l’ofici i la processó, s’exposarà el Santíssim per a l’adoració dels fidels. La celebració serà emesa per streaming a través del facebook de la parròquia.
Per donar compliment a la normativa de desconfinament desplegada, i amb voluntat de protegir sanitàriament tots els assistents, caldrà complir un seguit de mesures: s’haurà d’accedir als recintes amb la corresponent mascareta, es recomana d’arribar en temps per fer una entrada esglaonada al recinte, la parròquia facilitarà a l’entrada el gel hidroalcohòlic necessari, i dins dels recinte un servei d’ordre vetllarà per la ubicació dels assistents als seus seients. Entre les mesures aplicades també es contempla la restricció d’agafar fulls.

PUBLICITAT


Una comissió participativa, encapçalada per la parròquia de Sant Joan Baptista i l’Ajuntament de Valls, i integrada per diverses entitats com la Unió Anelles de la Flama, l’Institut d’Estudis Vallencs, el Centre de Lectura o Comerç de Valls, han preparant, durant els darrers mesos, tot un seguit d’actes commemoratius que finalment han quedat ajornats fins l’any vinent a causa de la pandèmia del Covid19. El programa contemplava des de jornades d’estudi a exposicions, o la solemnitat de l’ofici i la processó, que havien de ser presidits per l’Arquebisbe de Tarragona, i que en el cas de la processó havia de comptar amb la participació excepcional del Seguici cerimonial de la ciutat, com a hereu de la festivitat del Corpus. Tots aquests actes s’han posposat mantenint com a única activitat una de les exposicions, basada en la festivitat del Corpus del 2019, i que s’obrirà a la sala de l’Institut d’Estudis Vallencs.

PUBLICITAT