Valls compta actualment amb més de 5.700 arbres a la ciutat, un 36% més que l’any 1997. L’any passat es van comptabilitzar 5.425 exemplars d’arbres de 103 espècies diferents, i aquest hivern s’ha incrementat el parc arbori amb 300 arbres més. En concret, si no incloem els torrents, els carrers de Valls tenen un total de 110.000 metres quadrats de superfície verda pública, el que representa gairebé 4,5 metres quadrats per habitant.

PUBLICITAT

Comencen les obres de millora dels accessos de la Torre de la Mixarda, entre els camins que comuniquen Figuerola amb Fontscaldes i Valls. Ja s’han netejat marges i vores, i s’ha incrementat l’amplada dels camins. En els propers dies es col·locarà la senyalització de límits de velocitat i preferències de pas i de perill per zona inundable. Unes millores que facilitaran l’afluència d’excursionistes, visitants i grups organitzats.

L’ANC Valls-Alt Camp retorna als carrers dimarts 16 de juny amb una convocatòria especial en el dia que coincideix amb els mesos d’ingrés a presó dels Jordis. D’altra banda, l’assemblea ha anunciat que dissabte dia 5 tindrà lloc el Valls per la Llibertat del mes de juny, que serà encara a través de les xarxes socials i anirà dedicat al consum de proximitat. El que sí que serà presencial cada dissabte és l’obertura de la paradeta al local del carrer de la Cort, de 12 a 13 h, amb informació i marxandatge independentista.

El Museu de Valls exposa del 14 al 29 de juny la mostra “Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls”. S’hi mostraran, entre d’altres, obres de Tàpies, Miró, Dalí, Guinovart o Mercadé. L’any 1994, el museu va presentar a les seves sales l’exposició Dibuixos i gravats del Museu de Valls que recollia una selecció dels dibuixos i gravats de la seva col·lecció. Vint-i-cinc anys després, el museu reprèn el tema, presentant una nova mostra, centrada en l’obra sobre paper, que recull una selecció de les peces que s’han adquirit durant aquests últims anys. Per poder accedir a la mostra el museu ha implementat diverses mesures de reobertura per tal de garantir la màxima seguretat tant pels visitants com pel personal.

Inscripcions obertes fins el 19 de juny per participar a la dotzena edició del Barri en flor que se celebrarà del 29 de juny al 2 d’agost. L’horari d’inscripcions és de 9 a 14hores a l’oficina de Turisme de Valls o al correu electrònic comerc@valls.cat.

La 39ena Pujada a Miramar d’enguany serà solidària i en solitari per cenyir-se a les mesures de seguretat per la COVID-19. El circuit de dotze quilòmetres que connecta Valls amb la Creu de Miramar tindrà lloc entre el 20 i el 28 de juny i per fer-la caldrà descarregar-se l’aplicació Strava que registrarà el temps. El recorregut es podrà completar en cursa a peu, caminant o en bicicleta i també es pot deixar constància de la participació a través de twitter amb el hashtag #pujadaamiramar. La inscripció pot formalitzar-se a través del web de l’AAEET. La recaptació es destinarà al menjador social la Taulada.

PUBLICITAT