Valls ja ho té tot a punt per celebrar la que serà la seva Festa Major de Sant Joan més diferent dels darrers anys, amb un format híbrid mig presencial i mig virtual. Degut a la situació generada per la pandèmia de la Covid-19, organització, entitats i agents culturals han hagut de repensar la festa que se celebrarà entre el dissabte 20 i el dijous 25 de juny. Fins a 26 entitats hi han aportat les activitats, conduïdes per cinc grups de treball.

PUBLICITAT

L’alcaldessa Dolors Farré fa una crida a la responsabilitat compartida, davant d’una crisi sanitària que encara no ha finalitzat. Així, Farré ha encoratjat a vallencs i vallenques a gaudir al màxim de les diferents activitats programades, però amb molta prudència i sense perdre de vista la complexitat del moment present. També ha remarcat que, tot i estar en dies de festa i de celebració, cal mantenir en tot moment les mesures de seguretat i distanciament establertes i ha mostrat la seva confiança en la ciutadania, de qui s’espera un comportament tant exemplar com el que s’ha viscut durant tota la crisi i fins ara.

El programa de Sant Joan està disponible a través dels canals on line: web, xarxes socials i VallsAPP. I també s’ha repartit a totes les llars vallenques. Pel que fa a les retransmissions dels concerts digitals del Sant Joan vallenc, Tac12, la televisió pública del Camp de Tarragona, i els diversos grups actuants han arribat a un acord per a que el concert de la nit del 24 de juny a les 22h, amb les formacions Obeses, El Diluvi i Sense Sal, també es pugui veure i gaudir des de cases i terrats a través de les pantalles de TV. Aquesta emissió se suma a la ja prevista inicialment amb el concert de revetlla de la Nit de Completes vallenca, que comptarà amb Sabor de Gràcia, Lildami i La Sra Tomasa.

Per a possibilitar una major comoditat i flexibilitat en el visionat de les diverses actuacions, l’organització ha acordat amb els grups que els diversos concerts de la festa es puguin veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Valls des de l’hora prevista de la seva estrena i fins a l’endemà a primera hora del matí, podent gaudir-ne durant tota la jornada. Pel que fa als grups de música tradicional, responsables dels concerts vermut, aquests materials es podran gaudir des de l’hora i dia d’estrena fixats i fins a la finalització de la festa el dia 25 de juny.

PUBLICITAT