Una nova fase que és l’equivalent a la “nova normalitat” a la qual fa referència el govern espanyol, però regulada des de la Generalitat. El Govern català recupera les competències i posa fi a la desescalada. La nova etapa està marcada per la convivència amb el coronavirus fins que hi hagi una vacuna o tractament eficaç

PUBLICITAT

Què es pot fer en aquesta etapa de represa? La distància de seguretat queda fixada al metre i mig. Pel que fa a la mascareta segueix sent obligatòria per als més grans de 6 anys, sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat. També s’haurà de portar al transport públic i al cotxe si es viatja amb gent amb qui no es té una relació habitual.

Pel que fa a la mobilitat es permet per tot el territori català, encara que per canviar de comunitat autònoma caldrà esperar fins diumenge 21 de juny, a les 12 de la nit, amb la fi de l’estat d’alarma al conjunt de l’estat. A més, aquest mateix dia s’obren les fronteres a l’espai Shcengen, amb la qual cosa es reprendrà l’arribada de turistes, així com els viatges fora de l’Estat.

També es reobren els parcs infantils i es pot fer qualsevol tipus d’activitat sempre i quan es respectin les pautes establertes. En aquesta etapa de represa es poden fer reunions familiars i activitats socials, inclosa la pràctica esportiva no professional. La limitació és evitar que es generin aglomeracions o superar l’aforament permès. És preferible fer les trobades a l’aire lliure.

Pel que fa als bars, restaurants s’estableix que fins el 25 de juny s’han de mantenir els aforaments establerts per als espais públics, que són d’un 50% de la capacitat a l’interior i un 75% a l’exterior. Passat Sant Joan ja no es regularan, però caldrà garantir una distància física d’1,5 metres entre persones o bé l’equivalent de dos metres quadrats i mig de seguretat personal. En esdeveniments com fires i congressos també cal utilitzar la mascareta i garantir circuits per evitar aglomeracions.

PUBLICITAT