Valls és un dels municipis catalans que més suport ha fet a la donació de sang durant l’estat d’alarma. El dia 29 i 30 de juny, la ciutat tornarà a acollir una campanya especial aquesta vegada al Centre Cultural Municipal. les donacions es faran de 17.30 a 21.30 hores. Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

PUBLICITAT

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

El Banc de Sang fa una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals fruit de la pandèmia de la Covid-19, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional. Cal recordar, a més, que el coronavirus no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

PUBLICITAT