Sant Joan simbòlic al quilòmetre zero del món casteller. Les dues colles dels Xiquets de Valls van aparèixer el migdia del 24 de juny a la plaça del Blat per compensar l’absència de l’actuació castellera anul·lada per la crisi sanitària de la Covid-19.

PUBLICITAT

Després del llançament de la moneda a l’aire al carrer de la Cort per decidir l’ordre d’entrada, una comitiva de vint components per colla- responsables, canalla i grallers equipats amb mascareta i guardant distàncies de seguretat- van fer l’entrada a plaça.

Primer la Joves, seguida de la Vella. A l’escenari de la primera gran diada de la temporada, els grallers de cadascuna de les formacions van interpretar els Segadors, el toc de castells i van abandonar la plaça amb el toc de vermut, la Vella, i la manta al coll, la Joves.

Escoltem els caps de colla de la Vella i la Joves, Albert Martínez i Jaume Martí, els quals van destacar l’emotivitat d’un acte simbòlic.

La trobada de les dues colles vallenques del dia de Sant Joan va servir per reivindicar la seva presència a plaça en una festa major marcada per la suspensió dels actes massius a causa de la pandèmia del coronavirus.

PUBLICITAT