Al ple del 30 de juny, el grup municipal del PSC va presentar dues mocions que no van prosperar.

PUBLICITAT

La primera reclamava demanar al Govern de la Generalitat que aixequés la suspensió dels ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers d’habitatge habitual. El debat de la moció va enfrontar la portaveu socialista, Rosa Maria Ibarra i el regidor d’Hisenda i Salut, Martí Barberà.

El text va comptar amb els vots en contra de l’equip de govern. Ciutadans es va abstenir. Pel que fa a la CUP va votar a favor en un punt i en l’altre es va abstenir.

L’altra moció del PSC reclamava restablir l’atenció primària als consultoris locals i de la comarca. A més, també instava a demanar al Departament de Salut de la Generalitat a dotar aquests centres del mateix personal que hi havia abans de la pandèmia.

Junts per Valls i ERC-Compromís per Valls van votar en contra del text. Des del govern, Martí Barberà va veure incongruències en el seu contingut i va negar que els ambulatoris s’hagin tancat durant aquests mesos. Per la seva banda, Ciutadans va votar-hi a favor i la CUP es va abstenir.

PUBLICITAT