El Museu de Valls presenta l’exposició “Gelo. Dels bars musicals de Tarragona als extraterrestres del Montsià (1980 – 2020)”, una mostra que s’inaugura dissabte, 10 de juliol, a les 8 del vespre i que es podrà veure fins al 30 d’agost. L’exposició, comissariada per Assumpta Rosés, ocupa les dues plantes del museu, amb l’obra original i sorprenent de l’artista Gelo, un pintor que va tenir un alt reconeixement les darreres dècades del segle passat i que ha estat retirat al Montsià els darrers 20 anys.

PUBLICITAT

El Museu presenta una selecció d’obres escollides, reunides dels fons de l’artista, d’una dotzena de col·leccionistes i tres museus. La primera planta està dedicada a l’obra corresponent al període entre els anys 1980 i 1997, amb gravats, escultures de torres i portes, màscares i grans pintures murals sobre tela amb paisatges construccions i personatges imaginaris, algunes fetes amb pintures fluorescents. La segona part de l’exposició recull el treball fet al seu retir d’Ulldecona. La seva obra manté l’interès d’una creació original i imaginativa, reflecteix les dificultats d’integració i l’estranyesa, els anys de la crisi econòmica i la malaltia i mort del seu company, el pintor Farola. En aquesta etapa, la seva obra s’ha decantat cap l’art pobre i de reciclatge i la valoració de matèries naturals. Petites escultures i relleus amb personatges expressius i estranys, una instal·lació de torres coloristes fetes amb caixes reciclades, petits rètols amb paraules pintades i la sèrie “Vanitas” amb cranis humans o d’animals, caps cadavèrics i mans travessades per punyals.

Gelo ha exposat en els seus quaranta anys de trajectòria artística, a Tarragona, Valls, Reus, Barcelona, Ciutat de Palma, Pollença, Santiago de Compostela, Astúries, Madrid, València i Torí,  a Itàlia.

PUBLICITAT