El pròxim 30 de gener, les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021 comptaran amb l’estrena de “La Boda”, l’espectacle coreogràfic de l’Escola de Dansa Adagi que pujarà al Teatre Principal. Aquesta peça de dansa contemporània s’inspira en la sarsuela “La Boda de Luis Alonso”, i converteix la clàssica picaresca d’amor en un espectacle en què els ballarins són autèntics canals d’expressió d’emocions com l’amor, la incertesa, els dubtes, el neguit, l’alegria, la convivència o la por.

PUBLICITAT

La coreografia serà interpretada per exalumnes que actualment es troben desenvolupant la seva carrera professional a diferents centres de formació d’Europa i els Estats Units, com a significatius representants de les arts escèniques arreu del món. A ells s’hi sumaran alumnes de l’actual cos de ballarins del centre, en la primera proposta de dansa que s’anuncia per la celebració de les Decennals 2021, seleccionada pel grup d’arts escèniques de la comissió artística.

L’actual situació d’emergència sanitària ha obligat a adaptar el treball de les peces en funció de les possibilitats de mobilitat dels intèrprets. La varietat de composicions, per a duets, solistes i grups més grans, ha permès que s’avanci en moltes d’elles per tal de poder anar matisant el treball coreogràfic fins que les condicions permetin reunir la totalitat de ballarins per al treball conjunt.

L’obra parteix d’una primera proposta coreogràfica més senzilla presentada al Teatre Fortuny de Reus l’any 2019. Davant l’èxit i les bones crítiques rebudes, Roser Carbonell, directora de l’Adagi, va apostar per fer un treball d’ampliació coreogràfica que permetés oferir a la ciutat de Valls, en la celebració de les Decennals 2021, una experiència cultural innovadora i significativa, tant pel que fa al contingut coreogràfic com pel que representa la comunió d’intèrprets novells i joves promeses.

PUBLICITAT