Esquerra Republicana de Catalunya ha renovat la seva estructura comarcal a l’Alt Camp amb l’objectiu de créixer molt més en representació en aquest territori del Camp de Tarragona. La Federació Comarcal va celebrar el congrés per escollir la nova executiva, que queda encapçalada per la regidora de l’Ajuntament de Vilabella Laia Pié com a presidenta, després de rebre el suport de la militància reunida ahir al vespre a Bràfim. Pié substitueix en el càrrec a un històric del partit a la comarca i al Camp de Tarragona, Josep Maria Pallàs, que seguirà vinculat a l’executiva.
 
Laia Pié exposa que es treballarà per enfortir els fonaments del partit a la comarca i per afavorir la implantació de valors republicans i de justícia social. També es reforçarà la presència d’ERC a l’Alt Camp.  I afegeix que lluitaran perquè les polítiques socials i feministes irrompin amb força a tots els racons de la comarca, per construir una societat fonamentada en els valors republicans, que no són altres que els de la igualtat d’oportunitats i el benestar per a tots els ciutadans i totes les ciutadanes del país. D’altra banda, assegura que volen construir República des dels ajuntaments. La presidenta comarcal es fixa com a prioritat impulsar que, en les pròximes eleccions municipals, als pobles de l’Alt Camp “hi hagi més llistes d’ERC, alhora que s’afavorirà que les candidatures s siguin encapçalades per dones.
 
Pié destaca que entre els objectius de la nova executiva també hi figuren accions de caire organitzatiu com promoure la participació de tota la militància de la comarca en la vida política del partit, per la qual cosa les reunions de l’executiva comarcal es realitzaran cada vegada en un municipi diferent. Així mateix, donaran suport, assessorament i formació, i es proposaran accions de formació adients enfocades a col·lectius com entitats i sectors socioeconòmics del territori,  amics i amigues i nova militància, militància consolidada, i càrrecs orgànics i electes.

El diputat al Congrés per Tarragona i secretari general de la Federació Regional d’ERC al Camp de Tarragona, Jordi Salvador Duch, va assistir al congrés i en va fer la cloenda.

PUBLICITAT

En el cas de Valls, la nova executiva comptarà amb Óscar Peris com a secretari general, d’acció política i sectorial; Magda Jové serà la secretària de dones; Marc Moncunill s’ocuparà de l’àrea d’imatge i comunicació; i Josep Maria Pallàs i Ramon Canela actuaran com a vocals.

PUBLICITAT